El Salvador pakt uit met indrukwekkende routes

El Salvador herbergt de best bewaarde geheimen van Centraal-Amerika. De Nationale Parken Cerro Verde en El Bouqueron huisvesten de meest spectaculaire bloemen en planten. Restanten uit de Mayaperiode worden vandaag de dag nog steeds gevonden in Joya de Ceren en Cihuatán. De beste golven vind je op het strand van Punta Roca en avonturiers crossen op mountainbikes van vulkanen en langs koffievelden. Het Ministerie van Toerisme in El Salvador selecteerde 5 routes die in één opslag de veelzijdigheid van het land moeten benadrukken. De boodschap is duidelijk; El Salvador heeft voor ieder wat wils.
san-andresa-sombra

De Bloemenroute

De Route of the Flowers, ofwel de Bloemenroute, start in Nahuizalco en loopt via het koloniale dorpje Juaya door tot aan Ataco. De bloemenroute brengt je langs vele pittoreske dorpjes en is 40 kilometer lang. Langs de route sieren katholieke kerken de dorpspleintjes en lokale dorpsbewoners genieten er van de rust; doe vooral rustig aan, want niemand heeft hier haast. Panoramische vergezichten geven een indruk van de veelzijdigheid aan bloemen en planten. In totaal zijn er meer dan 230 bloemsoorten. Uniek aan de bloemenroute is de grote hoeveelheid vlinders. Van groot naar klein en van kleurrijk tot transparant (je leest het goed!).

De Koffieroute

Midden-Amerika staat bekend als de beste koffieproducent ter wereld. De vruchtbare vulkanische grond in combinatie met de koelere temperaturen zorgen dat de El Salvadorianen uitstekende koffieproducenten zijn geworden. El Salvador is een walhalla voor koffieliefhebbers. Het is dan ook niet zo gek dat koffietoerisme aan populariteit wint in het Latijns Amerikaanse land. Speciaal voor koffieliefhebbers is er de koffieroute. De route biedt de gelegenheid om alles te leren over de totstandkoming van het perfecte kopje koffie. Overnacht op een koffieplantage in het noorden van El Salvador en begin je dag met een verse kopje koffie. In Parque Portezuelo maken ze het nog gekker, hier kan je niet alleen genieten van een kop koffie, maar je tegelijkertijd ook wagen aan extreme sporten zoals motorcrossen, bergbeklimmen, paragliden en mountainbiken. Door de koffievelden? Ja, door de koffievelden.

De Archeologische route

Van 900 tot 600 v.Chr. leefden de Maya’s onder andere in het gebied van San Andres. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds archeologische ontdekkingen gedaan in El Salvador. Onlangs zijn beelden van jaguars ontdekt, die een belangrijke symbolische waarde hadden voor Maya’s. De Maya ruïnes van Tazumal worden beschouwd als de belangrijkste en best bewaarde van El Salvador. De Archeologische route leidt je langs alle archeologische hoogtepunten in El Salvador.

De Strandroute

El Salvador is met haar 320 kilometer lange kustlijn en hoge golven een populaire bestemming onder watersportliefhebbers. Surfers vanuit de hele wereld komen naar El Salvador, vanwege de beste golven. Ook duikers zijn hier snel tevreden, want de mooie koraalriffen en aangename temperaturen maken duiken in het Midden-Amerikaanse land een aangenaam avontuur. De stranden bestaan uit een combinatie van goud zand en zwart vulkanisch zand. De Jaquilisco Baai is zeker een bezoek waard, dat komt door de overvloed aan vissen, exotische vogels en reptielen die hier leven. Daarnaast kan je in de omgeving een bezoek brengen aan een drijvend restaurant, een historisch kerkhof van schepen of een ambachtelijke kokosfabriek.

De vredesroute

De vredesroute in El Salvador vertelt over de geschiedenis van het land. Bezoek bijvoorbeeld het Revolutiemuseum in Perquin. Bijzonder aan de vredesroute zijn de vele monumenten en musea die je bezoekt. Het El Mozote monument is gemaakt ter nagedachtenis aan de duizend mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de burgeroorlog zijn omgekomen.

Comments are closed.