Roberto Payer GM Waldorf Astoria Amsterdam

Hilton Worldwide maakte vandaag bekend dat Roberto Payer wordt benoemd tot general manager van het Waldorf Astoria Amsterdam. Het nieuwe hotel opent zijn deuren in het voorjaar van 2014 als eerste Waldorf Astoria hotel in Nederland.
roberto-payer

Hilton Worldwide

Roberto Payer, geboren in Italië, begon in 1969 zijn loopbaan bij Hilton Worldwide in Amsterdam en beschikt over een schat aan kennis en ervaring. Sinds 1991 is hij general manager van het gerenommeerde Hilton Amsterdam. Payer woont al 43 jaar in Amsterdam, houdt van de stad, weet veel van de geschiedenis en het cultureel erfgoed, en geeft dit nieuwe hotel een vleugje Italiaanse flair.

Jean Faivre, Area Vice President Western & Southern Europe bij Hilton Worldwide:

Roberto’s buitengewone kennis van Amsterdam en zijn ruime ervaring in het leiden van luxe hotels maken hem de beste persoon voor deze functie. Hij begrijpt als geen ander waar het merk Waldorf Astoria voor staat en zet zich voor de volle 100% in voor dit project en de restauratie van de historische panden waarin het hotel gevestigd wordt.

Elegant & statig hotel

Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites: een echte aanwinst voor het luxesegment van de hoofdstad. Het hotel is gevestigd aan de Herengracht 542-556, in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De unieke entree en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur. De centrale locatie, aan de mooiste gracht van Amsterdam, maakt het tot een ideale plek om de stad in al zijn gedaantes te ontdekken en te beleven. Daarnaast biedt het hotel gelegenheid tot ontspannen in een luxe boutique spa en kunnen gasten genieten van exquise gerechten en drankjes in de verschillende restaurants en een bijzondere cocktailbar.

Met zijn buitengewone toewijding aan het begrip gastvrijheid, liefde voor de stad en kennis van de historie, zal Payer elke hotelgast een onvergetelijke ervaring weten te bieden in een inspirerende omgeving. Als general manager staat hij aan het hoofd van een professioneel en zeer gemotiveerd team, dat zich elke dag inzet om het de gasten naar de zin te maken en te zorgen voor een memorabel verblijf in dit elegante hotel.

Roberto Payer zal zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige rol als general manager van Hilton Amsterdam.

Roberto Payer:

Ik heb er enorm veel zin in om een hotel te leiden dat zo’n prachtige aanwinst is voor de stad. De combinatie van fraaie architectuur, een eersteklas locatie en een historische achtergrond staat garant voor een werkelijk unieke ervaring voor elke gast. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de ‘True Waldorf Service’ te bieden, waarbij we onze gasten steeds weten blijven te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.

25e hotel voor Waldorf

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts. Andere recent geopende hotels zijn het Waldorf Astoria Berlin, het Waldorf Astoria Ras Al Khaimah en het Waldorf Astoria Panama. Uiteraard kunnen Waldorf Astoria gasten ook in Amsterdam Hilton HHonors-punten sparen. Deze kunnen worden ingewisseld voor rewards bij meer dan 4.000 hotels overal ter wereld.

Comments are closed.