Volop activiteiten in herfstvakantie in kindvriendelijk Denemarken

Vanaf Utrecht is het nog geen 600 kilometer met de auto naar het kindvriendelijke Denemarken, ideaal dus voor een verblijf met het gezin in de herfstvakantie. In oktober zijn er bovendien tal van activiteiten in de Deense pretparken en musea, onder andere rond Halloween, Vikingen en de natuur.
ribe-viking-center

Viking-activiteiten en Cultuurnacht in Ribe

Het Vikingcentrum nabij Ribe, aan de zuidwestkust van Jutland, bruist van de activiteiten tijdens de herfstvakantie. Van 14-18 oktober zijn er paardenshows, valkeniersshows, handboogschieten en ambachtswerk. Ook kunnen bezoekers hun eigen munt maken en er is een timmermanswerkplaats waar bezoekers zelf hout kunnen snijden. Kinderen kunnen bovendien ervaren hoe het is om te leven als een Viking.
Het nabijgelegen vakantiepark Ribe Byferie biedt Nederlandse gasten in de periode 14-18 oktober 50% korting op de entree van het Ribe VikingeCenter. De korting geldt voor kinderen en zij krijgen bij aankomst een kortingscoupon. Het vakantiepark zelf heeft op 15, 18 en 22 oktober gratis activiteiten voor kinderen (KidsZone).

Het Vikingmuseum in Ribe, museum Ribes Vikinger, organiseert ook speciale activiteiten in week 42 en 43. Kinderen hebben gratis toegang en kunnen op geluidsafari door het museum. ‘Zie, hoor en teken de Vikingtijd’ (in het Engels en Duits) is onderdeel van de viering van het Jaar van de Vikingen en deelnemers kunnen een leuke prijs winnen uit de museumwinkel. Ook is er in museum Ribes Vikinger de kindertentoonstelling Dagmar en Valdemar waarbij bezoekers zich kunnen verkleden, kunnen spelen en zo kunnen kennismaken met mensen uit de Middeleeuwen.

Op 13 oktober is het Cultuurnacht in Ribe met straattheater, muziek en meer. Van 1-19 oktober is er elke avond een gratis Nachtwakersronde door Ribe, het oudste stadje van Denemarken. In het nabijgelegen Kasteel Gram is elke vrijdag in oktober een spooktocht.

Comments are closed.