Kinderen ontmoeten wetenschappers in NS Wetenschapscoupé

Kinderen kunnen tijdens het Weekend van de Wetenschap in stijl reizen met de trein. NS richt als hoofdpartner van het Weekend van de Wetenschap op zondag 6 oktober een speciale Wetenschapscoupé in
popup-wetenschapper

Pop-up wetenschappers

In de coupé zijn ‘pop-up wetenschappers’ aanwezig om kinderen alles te vertellen over hun vakgebied. Zo leert wetenschapsjournalist Govert Schilling kinderen hoe de Nederlander Christiaan Huygens de ringen van Saturnus heeft ontdekt. Stationsontwikkelaar en promovendus Jeroen van den Heuvel legt uit hoe hij werkt aan voorkomen van opstoppingen voor reizigers op de stations. De trein met de Wetenschapscoupé vertrekt op zondag om 10.40 uur vanuit Utrecht naar Amsterdam Centraal en rijdt om 11.30 uur vanaf Amsterdam Centraal naar Leiden.

Als hoofdpartner van het Weekend van de Wetenschap is NS nauw verbonden aan dit evenement. Naast de Wetenschapscoupé, kunnen kinderen zich op 5 en 6 oktober in het science center NEMO door gebruik van augmented reality in de wereld van het station wanen. Ook zijn er experts van NS aanwezig om kinderen en ouders meer te vertellen over de wetenschap achter het station.

Kennis delen met grote publiek

“Dagelijks verwelkomen wij ruim 1 miljoen reizigers op 400 stations. Om dit in goede banen te leiden, werken experts op diverse wetenschappelijke terreinen samen. Van vastgoedontwikkeling en beheer tot transfer, retail, duurzaamheid en klantbeleving. Het Weekend van de Wetenschap is een prachtige gelegenheid om met het grote publiek te delen wat er allemaal achter de schermen bij NS Stations gebeurt”, vertelt Michiel Noy, directievoorzitter van NS Stations.

Pop-up wetenschappers

In samenwerking met popupwetenschapper.nl (een initiatief van VSC, netwerk van wetenschapsmusea en science centra) kunnen kinderen op 6 oktober in de trein verschillende wetenschappers ontmoeten. Op het traject Utrecht – Amsterdam reizen ir. Noor Scheltema – onderzoeker en conceptontwikkelaar bij NS Stations – en Govert Schilling – wetenschapsjournalist gespecialiseerd in sterrenkunde – mee met de Wetenschapscoupé. Op het traject Amsterdam – Leiden zijn dr. Anna Tummers – conservator van het Frans Hals museum – en ir. drs. Jeroen van den Heuvel MBA – stationsontwikkelaar bij NS Stations en promovendus bij TU Delft– aanwezig.

Reizigers worden op 6 oktober door NS medewerkers op het perron naar Wetenschapscoupé geleid. Zij zijn herkenbaar aan een bord met het logo van de Wetenschapscoupé.

Comments are closed.