Apenheul doneert 100% entreegeld aan natuurbehoud

Op Dierendag, vrijdag 4 oktober, betalen bezoekers van Apenheul geen entree. Het dierenpark vraagt alleen een donatie voor het Apenheul Natuurbehoudfonds. Bezoekers bepalen daarmee zelf wat zij betalen voor hun bezoek aan het dierenpark.

Kassa bij uitgang

De kassa’s staan voor één dag niet bij de entree, maar bij de uitgang van het park. Met een WildCard kunnen bezoekers de hele dag genieten van de loslopende apen in Apenheul. Pas aan het einde van het bezoek leveren zij hun WildCard in en kiezen zij zelf wat ze willen doneren. 100% van deze donaties komt ten goede aan de apen in het wild.

Apenheul helpt apen in het wild

Apenheul staat op Dierendag helemaal in het teken van natuurbehoud. Het dierenpark wil zoveel mogelijk bijdragen aan de bescherming van apen in het wild. Al jaren heeft Apenheul daarom een eigen natuurbehoudfonds waarmee natuurbescherming mogelijk wordt gemaakt in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Op 4 oktober komen bezoekers in Apenheul daar alles over te weten. Medewerkers en gidsen vertellen over de projecten van het Apenheul Natuurbehoudfonds en ANF-medewerker Jan Vermeer zal korte lezingen houden over zijn werk voor dit fonds.

Wat maak je menu: Geen vlees en vis?!

Apenheul draagt een steentje bij aan een betere wereld via zijn eigen natuurbehoudfonds, maar doet dat ook door zelf te kiezen voor duurzaamheid en door zijn gasten te inspireren tot duurzamer gedrag. Onder andere in de horeca worden grote stappen gezet naar een natuur- en diervriendelijk assortiment. Hier wordt extra aandacht aan besteed door op Dierendag geen vlees of vis te serveren in de horeca. Het park wil daarmee laten zien dat er goede en vooral lekkere alternatieven zijn voor vlees.

Comments are closed.