Careyn brengt historische MuseumMaandag

Op maandag 7 oktober zijn vier musea het toneel van een historische MuseumMaandag. Museum Het Prinsenhof in Delft, Slot Loevestein in Zaltbommel, Breda’s Museum en Historisch Museum Den Briel bieden een exclusief programma voor € 10,-, inclusief koffie en thee en een tasje met leuke dingen. Belangstellenden kunnen zich nog tot en met 6 oktober inschrijven via museummaandag.nl/careyn. Deze editie komt tot stand door samenwerking tussen de zorginstelling Careyn en BankGiro Loterij MuseumMaandag.
museum-maandag

Exclusief programma

Elk museum heeft exclusief voor 7 oktober een programma samengesteld, met bijzondere sprekers, speciale rondleidingen of zelfs een vossenjacht. In Breda’s Museum staat de Tachtigjarige Oorlog centraal, met onder andere de expositie ‘De sterckestadt Breda’. Historisch Museum Den Briel organiseert een vossenjacht met historische personages uit de Tachtigjarige Oorlog en een bezoek aan de Sint-Catharijnekerk. Het Prinsenhof vertelt het verhaal van Willem van Oranje en heeft de expositie ‘Delfts Blauw. Kunst of Kitsch’. Slot Loevestein biedt een preview van de nieuwe presentatie 1001 bommen en granaten en een rondleiding door Maria van Reigersbergh, de ‘vrouw’ van Hugo de Groot.

Het aantal plekken in de musea is beperkt. Inschrijven kan nog tot en met 6 oktober via www.museummaandag.nl/careyn.

Comments are closed.