Toeristische openstelling Paushuize

In opdracht van de Provincie Utrecht is Paushuize in 2010 en 2011 grondig en duurzaam gerestaureerd. Het resultaat is een in oude luister hersteld stadspaleis met rijk ingerichte salons op de bel-etage en een voor Nederland unieke balzaal in neo-Pompeïaanse stijl.
Vanuit de vensters op de bovenverdieping ontvouwt zich het panorama van de middeleeuwse binnenstad.
Buitenaanzicht Paushuize

In de gewelfde kelders van Paushuize zijn resten van de Romeinse nederzetting aangetroffen wat deze locatie tot een van de oudst bewoonde plekken van Utrecht maakt. Vanaf de middeleeuwen is deze plek nauw verbonden met interessante gebeurtenissen in de vaderlandse geschiedenis. De decoratie van de vertrekken getuigd hiervan. Utrecht is een uniek monument rijker dat het bezoeken meer dan waard is.

Rondleidingen

Vanaf 6 oktober is het mogelijk onder leiding van een deskundige gids het interieur van Paushuize iedere zondagmiddag te bezichtigen. Naast het boeiende verhaal over de bewoningsgeschiedenis van dit stadspaleis en de enige Nederlandse Paus Adrianus VI, wordt er ook verteld over middeleeuws Utrecht.

Reserveren

De rondleidingen vertrekken iedere zondagmiddag vanaf het VVV Utrecht Informatie Centrum, Domplein 9, om 13.45 en 15.15 uur. Reserveren wordt aanbevolen via 0900 – 1288732 (€ 1,30 p.g.). De rondleiding duurt ca. 1 uur en de prijs voor volwassenen is € 9,-. Daarnaast is het ook mogelijk een privé rondleiding te boeken. Kijk voor meer informatie op: www.bezoek-utrecht.nl

Comments are closed.