Klokhuis Vragendag bij NEMO Weekend Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober is NEMO gratis geopend om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Naast de vaste tentoonstellingen is extra veel te doen. Met op zaterdag de Klokhuis Vragendag, ontmoet de presentatoren: Bart, Nienke, Dolores en Maurice. Ontdek op zondag de schatten van de wetenschap in NEMO, kun jij goed schatten(zoeken)?
nemo-weekend-wetenschap

Stel je vraag tijdens de Klokhuis Vragendag

Op zaterdag 5 oktober wordt voor de zevende keer de Klokhuis Vragendag in NEMO gehouden. Ruim 300 ingezonden vragen zullen beantwoord worden door een speciaal team van wetenschappers en experts. Tijdens deze dag geen antwoorden als ‘Daarom’ of ‘Tja, dat is nu eenmaal zo’. Voor spontane vragen is er de Vraag-Maar-Raak-Balie waar deelnemers en NEMO bezoekers de gehele dag terecht kunnen. Klokhuispresentatrice Nienke de la Rive Box reikt ’s middags in Amsterdam het eerste exemplaar uit van: ‘Zoek het Uit! Het Klokhuisboek over onderzoek’. Een inspirerend boek vol kennis, plaatjes en tips van onderzoekers.

Schatten zoeken in NEMO

Zondag 6 oktober staat NEMO in het teken van schatten(zoeken). Met een speurtocht ontdekken bezoekers de schatten van NEMO. In de workshop Metaaldetector kunnen kinderen zelf een schat opsporen. Pop-up wetenschappers Vincent van der Noort en Tammo Jan Dijkema leren tijdens een lezing slimme trucs om goed te schatten, want hoeveel korrels hagelslag zitten er in een pak? En hoe deden ze dat vroeger eigenlijk zonder meetlat? In de workshop Je eigen lichaam als meetlat kom je erachter!

Comments are closed.