Laatste Pixar EXPO College

Belinda van Valkenburg, Shading Art Director bij de Pixar Animation Studios in Californië, verzorgt vrijdagavond 18 oktober het laatste EXPO College bij de expositie Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO. Vanaf 19:00 uur geeft ze het publiek een kijkje achter de schermen van het Art Department van de beroemde animatiestudio.
pixar

Enige Nederlanders

Van Valkenburg werkt sinds 2000 bij de beroemde animatiestudio en is ook de enige Nederlander binnen het bedrijf. Ze was onder andere betrokken bij Monsters Inc., Finding Nemo, Ratatouille, Toy Story en diverse shorts. In de rol van Shading Art Director is ze verantwoordelijk voor kleuren en texturen van alle objecten in de films.

Pixar: 25 Years of Animation is nog te zien tot en met 27 oktober. Op 14 november opent de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition, waarbij eveneens EXPO Colleges worden georganiseerd.

Praktische informatie

Het EXPO College vindt plaats in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24. Tickets voor het EXPO College kosten € 10 en zijn te boeken via www.amsterdamexpo.nl/tickets. Voorafgaand kan de expositie bezocht worden. Een combiticket voor de lezing en een expositiebezoek is € 24, prijzen zijn exclusief € 1 servicekosten. De capaciteit is beperkt.

Comments are closed.