Nederlanders beste sprekers vreemde talen

Op 26 september is het ‘Europese dag van de talen’. Een in dat kader uitgevoerd internationaal onderzoek door vliegticketzoekmachine Skyscanner wijst uit dat Nederlanders als meest ge-taal-lenteerd worden gezien.
skyscanner-onderzoek-alcoholgebruik-op-vluchten-1

10.000 Panelleden in 10 landen

In tien landen werd aan in totaal 10.000 panelleden gevraagd welke nationaliteit volgens hen beschikte over de beste kennis van vreemde talen. Bescheiden zijn Nederlanders niet, want maar liefst 60% van de Nederlandse ondervraagden vond dit van toepassing op henzelf, gevolgd door de Zweden met 11,5%. De Zweden, Denen en Duitsers vinden ook zichzelf het beste in vreemde talen, maar noemen Nederland allemaal als tweede. Dat de Britten ook vinden dat Nederlanders het beste zijn in het spreken van vreemde talen, maakt dat Nederland de overtuigende winnaar van dit onderzoek is.

Voor Nederlanders is het dan ook een must om vreemde talen te beheersen want vrijwel niemand spreekt Nederlands. Dat dit voor buitenlanders ook een verre van makkelijke opgave is, blijk duidelijk uit dit Skyscanner experiment:

Linda Hoebe, country manager Nederland, zegt:

Uit ons experiment blijkt duidelijk dat andere nationaliteiten het erg lastig vinden om het Nederlands uit te spreken, dus het is maar goed dat wij Nederlanders zo goed onze talen spreken. Als klein land hebben we misschien geen andere keus , maar landen als Denemarken en Zweden deden het niet zo goed als wij dus het is fijn te weten dat Nederlanders hoog aanzien genieten als het gaat om talenkennis.

Comments are closed.