CPH Hotels zet voet op Nederlandse grond

Het Duitse CPH Hotels richt zijn pijlen op de Benelux voor uitbreiding van het aantal aangesloten hotels en ziet ook in Nederland kansen om een voet aan de grond te krijgen. De hotelmarketing organisatie opereert al meer dan 15 jaar succesvol op de Duitse markt en vertegenwoordigt bijna 60 hotels, in toenemende mate ook in andere Europese landen. CPH kent een coöperatiestructuur, wat betekent dat de aangesloten hotelbedrijven onafhankelijk en zelfstandig blijven. De Nederlandse Hélène de Wolf, senior accountmanager Benelux CPH Hotelmarketing GmbH, voert momenteel verkennende gesprekken met potentiële partners in ons land. In België is CPH al een stap verder. Daar hebben zich sinds najaar 2012 drie hotels aangesloten.
cph-hotels

Toegang Duitse markt

De Duitse economie staat er een stuk beter voor dan de Nederlandse en Duitsers bezoeken graag en met regelmaat ons land voor een stedentrip, vakantie, congres of vergadering. Voor CPH Hotels zijn die gegevens reden voor een offensief op de Beneluxmarkt. Hélène de Wolf, al meer dan tien jaar werkzaam in Duitsland in de hospitalitywereld, richt zich in Nederland op zelfstandige, middelgrote, 3- en 4-sterrenhotels – zowel in de leisure als de zakelijke markt – die het meeste voordeel kunnen halen uit aansluiting bij de internationale hotelmarketingcoöperatie. De Wolf:

Het Partnership is de verbindende factor tussen de City, Country en Conference Hotels die deel uitmaken van de marketingcoöperatie. De hotelier krijgt als partner eenvoudig toegang tot de sterke Duitse en omvangrijke Europese markt. En zal doelgericht en effectief in staat zijn meer buitenlandse gasten, vooral uit de Duitstalige landen, aan te trekken. CPH heeft zich bewezen als een sterk, betrouwbaar merk en wij zoeken eigenzinnige partners die erop uit zijn hun positie te verstevigen en willen meebouwen aan versterking van het CPH-merk.

Behoud van zelfstandigheid

De hotels worden ondersteund door een internationaal marketing & sales team dat zijn sporen in de hotellerie verdiend heeft. CPH biedt onder andere advies bij prijsstrategie, reserveringssystemen, channelmanagement, verleent toegang tot het Global Distribution System (GDS) en zorgt voor gezamenlijke inkoop en promotie. Een belangrijk pluspunt van de coöperatiestructuur is het behoud van volledige zelfstandigheid, ook in de eigen uitstraling. De directe link vanuit de CPH-site naar de eigen website van de aangesloten hotels waarborgt profilering met een eigen gezicht. De Wolf: “De eigen identiteit van de hotels is een belangrijk onderdeel van de positionering. De kracht van CPH zit in de samenwerking op ‘ooghoogte’; een gelijkwaardige één-op-één relatie, met als doel elkaar te versterken.”

Reviews lezen over CPH Hotels

Meer informatie over CPH Hotels vind je op Zoover.nl.

Comments are closed.