Airbnb benoemt Chip Conley Head Global Hospitality

Airbnb , de online marktplaats voor vakantieverhuur van privé-accommodaties, heeft vandaag aangekondigd dat Chip Conley , oprichter van het bekroonde boetiekhotel bedrijf Joie de Vivre Hospitality, aangesteld is als hoofd van de Global Hospitality. In de afgelopen 27 jaar is Chip een kracht van innovatie geweest in de horecabranche, was hij verantwoordelijk voor de creatie en het beheer van 52 boetiekhotels en heeft hij vele prijzen gewonnen voor innovatie in klantenservice en leiderschap.

Hospitality Lab in Dublin

Als Airbnb ‘s Hoofd van Global Hospitality, zullen de eerste grote initiatieven van Chip het oprichting van een Hospitality Lab in Dublin zijn en het ontwikkelen van een trainingsprogramma om gelijke normen ter ondersteunen voor gastvrijheid binnen Airbnb ‘s gastheergemeenschap. Deze normen – waaronder gastheer responstijden, nauwkeurigheid van beschikbaarheid en netheid –wordt een blauwdruk voor consistente, maar toch persoonlijke ervaringen voor Airbnb ‘s wereldwijde netwerk van meer dan 500.000 aanbiedingen. Door het opleiden van gastheren over het anticiperen op verwachtingen en ze te kunnen overtreffen, wordt Airbnb voorbereid om uitstekende reiservaringen te leveren aan de gasten die meer dan 192 landen bezoeken en meer dan 32 verschillende talen spreken.

“Gastvrijheid is de kern van wat wij doen bij Airbnb . Wanneer mensen aan een betekenisvolle ervaringen denken die ze hebben gehad via Airbnb dan denken ze vooral aan het warme welkom en de attente gebaren hun gastheren”, zegt Brian Chesky , CEO van Airbnb . “Niemand in de industrie is beter gekwalificeerd dan Chip om onze gastheren te helpen bij het herdefiniëren van gastvrijheid. ”

“Ik werd een boetiek hotelier omdat ik anderen wakker wilde schudden uit de illusie dat – met het oog op kwaliteit bieden – gastvrijheid conventioneel moet zijn,” zegt Chip Conley. “Bijna 30 jaar later is Airbnb nu op de voorgrond van een nieuw type innovatie,opgebouwd uit dezelfde componenten: betekenisvolle relaties tussen gast en gastheer, geweldig design en lokale ervaringen. Maar, met meer dan 35.000 steden in ons netwerk, heeft Airbnb de potentie om het intercultureel begrip van gastvrijheid te beïnvloeden in een meetbare, positieve manier op wereldwijde schaal. Dat is ongekend.”

In eerste instantie zal de Hospitality Lab een onderwijscurriculum voor Airbnb Hospitality ontwikkelen, bestaande uit offline workshops, online webinars en gastvrijheid tips. Wanneer gastheren door het programma lopen, zal de Hospitality Lab succesverhalen en best practices delen met de rest van de gemeenschap. Dit creëert een progressief model dat community gedreven is, lokaal en schaalbaar.

Chip werkt vanuit het Airbnb hoofdkantoor in San Francisco en zal zich richten op het samenstellen van een world-class team van gastvrijheid deskundigen, alsmede de introductie van nieuwe ervaringen via de Hospitality Innovation Lab.

Comments are closed.