Icelandair kondigt groeiplannen 2014 aan

Het vluchtschema van Icelandair in 2014 is de grootste in de geschiedenis van het bedrijf, met een verhoging van 18 % ten opzichte van 2013. Drie nieuwe bestemmingen zullen worden toegevoegd en de frequentie van het aantal vluchten naar verschillende steden in Noord – Amerika en Europa wordt verhoogd. Het aantal passagiers wordt geschat op meer dan 2,6 miljoen in 2014, dit jaar zijn dat er iets minder dan 2,3 miljoen. In 2014 zullen drie Boeing´s 757 worden toegevoegd aan de vloot, deze gaat van 18 naar 21 vliegtuigen.

Sterke groei

Icelandair heeft een sterke autonome groei doorgemaakt in de afgelopen jaren en het schema voor 2014 is verdubbeld in vergelijking met het vluchtschema van 2009. Vertrekken uit IJsland zijn toegenomen van 4.500 in 2009 tot 9000 per jaar. In 2009 vlogen in totaal 1,3 miljoen passagiers met Icelandair; de helft van het geschatte aantal passagiers in 2014.

Naast het openen van de routes naar Edmonton, Vancouver en Genève, zal Icelandair de frequentie verhogen van een aantal huidige bestemmingen. Er worden 21 wekelijkse vluchten toegevoegd op de Europese routes en 14 wekelijkse vluchten naar Noord – Amerika, in totaal 35 extra vluchten per week. Van 220 wekelijkse vertrekken vanuit IJsland dit jaar, naar 254 wekelijkse vertrekken volgend jaar.

“We blijven kijken naar de mogelijkheden om volgend jaar door te groeien”, zegt Birkir Holm Gudnason, CEO van Icelandair. “Ons doel is om op de Noord – Atlantische markt, waar we al zijn gegroeid, onze positie te versterken. We streven ook naar verdere groei in het IJslandse toerisme en dit vergrote netwerk biedt nieuwe en spannende reismogelijkheden”, zegt Birkir.

Nieuwe bestemmingen: Edmonton, Vancouver en Genève

De vluchten naar Edmonton, de hoofdstad van Alberta, starten 26 maart en zullen vier keer per week plaatsvinden, tot januari 2015. Edmonton heeft een sterke economie, met de 1,2 miljoen inwoners die gebruik maken van de natuurlijke hulpbronnen van het gebied en een levendige wetenschappelijke – en academische gemeenschap creëren.”We denken dat we een zeer concurrerende dienst kunnen bieden tussen Europa en Edmonton en streven ernaar volgend jaar het hele jaar door naar deze stad te gaan vliegen”, zegt Birkir. Edmonton en Alberta hebben een grote Scandinavische bevolking, waaronder veel mensen van IJslandse afkomst. Daarnaast heeft Edmonton het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika.

De vluchten van en naar Vancouver beginnen 13 mei en gaan door tot 12 oktober 2014. Vancouver, de grootste stad van West-Canada met een bevolking van 2,3 miljoen, wordt vaak uitgeroepen tot de mooiste en beste stad ter wereld om in te wonen. ” Onze vlucht naar Seattle, is een groot succes en we hopen dat de Vancouver route veel mogelijkheden toevoegt, in het bijzonder aansluitend op onze Scandinavische bestemmingen “, zegt Birkir. “Daarnaast verwachten we toerisme van Vancouver naar IJsland en we weten dat de stad populair zal worden onder IJslanders “.

De vluchten van en naar Genève starten op 24 mei en zullen tot 23 september twee keer per week plaatsvinden. Genève is een historische stad vlakbij de Franse grens en het centrum voor vele internationale organisaties, met een multinationale bevolking van 1,1 miljoen. “We zijn dit voorjaar begonnen met de succesvolle route van en naar Zürich en zullen de frequentie van deze vluchten volgend jaar verhogen. Het toevoegen van Genève aan ons routenetwerk is ons antwoord op de vraag naar vluchten naar IJsland van de Zwitserse markt “, zegt Birkir.

Comments are closed.