Het Oranje Fotoalbum

In het weekend van 21 en 22 september aanstaande organiseert Paleis Het Loo een koninklijke fotoshoot, in het kader van de landelijke Fotoweek met het thema ‘Kijk mijn familie!’. Bezoekers kunnen zich laten portretteren in de koninklijke setting van de portretstudio die Koningin Wilhelmina op Het Loo liet bouwen en die voor deze gelegenheid wordt gereconstrueerd. Tevens start dit weekend de fotoexpositie ‘Het Oranje Fotoalbum’, met foto’s van de meest bekende familie van Nederland, de Oranjes.
koninklijk-gezin-1951-marius-meijboom

Nederlands meest bekende familie

De expositie ‘Het Oranje Fotoalbum’ toont van 20 september tot en met 24 november aanstaande foto’s van Nederlands meest bekende familie, de Koninklijke familie. Centraal staat de wijze waarop zij het Nederlandse volk in de twintigste eeuw een kijkje in de eigen privésfeer bood. Er zijn onder meer foto’s te zien uit de reportages die koningin Juliana en prins Bernhard jaarlijks van hun opgroeiende dochters lieten maken op en rond paleis Soestdijk, naast eigen foto’s die door prins Bernhard en prins Claus werden aangeleverd voor gebruik op de Pro Juventute kalenders. Zorgvuldig gearrangeerde foto’s tonen prinses Juliana als kind, bestemd voor verspreiding in de media, naast privé-opnames die Wilhelmina van haar dochter maakte. Van foto’s in huiselijke sfeer genomen en foto’s voor kerstkaarten tot beeld van de jaarlijks zorgvuldig geregisseerde fotomomenten. Al het getoonde materiaal is afkomstig uit de eigen fotocollectie van Paleis Het Loo.

Aanleiding voor de presentatie is de Fotoweek, een landelijk initiatief van het Nederlands Fotomuseum en FOAM, waarbij fotografie in de brede zin van het woord centraal staat. ‘Kijk mijn familie!’ is het thema van deze eerste Fotoweek. Zie ook: www.fotoweek.nl

Koninklijke fotoshoot

In het weekend van 21-22 september wordt bij het Stallencomplex een koninklijke fotoshoot georganiseerd, met medewerking van studenten van de Fotoacademie Apeldoorn. Speciale gast op zaterdagmiddag is de eerste ‘Fotograaf des Vaderlands’ Ilvy Njiokiktjien.

Comments are closed.