Finnair biedt nieuwe maaltijden van Finse topchefs

Finnair start met nieuwe business class menu’s, samengesteld door de Finse topchefs Pekka Terävä en Tomi Björck. Deze smakelijke menu’s zijn onderdeel van de vernieuwing in de maaltijd service.
maaltijd-finnair-businessclass

Onderscheidende reiservaring

“Dineren aan boord is een belangrijk onderdeel van een onderscheidende reiservaring.” zegt Maarit Keränen, Finnair’s Head of Service Concept. “Pekka en Tomi hebben elk hun eigen stijl die zich onderscheidt van de rest. Pekka Terävä’s klassieke Finse smaken sluiten naadloos aan op Finnair’s identiteit. De Aziatische gerechten van Tomi Björck passen dan weer goed bij onze Oosterse toekomstambities. Ik denk dat onze klanten zullen genieten van de nieuwe menu’s van Finnair. Tevens versterkt dit het internationale profiel van de Finse culinaire cultuur.”

Mijn menu wordt beïnvloed door de zuiverheid van de Finse natuur. Ik maak veel gebruik van natuurlijke Finse ingrediënten zoals seizoensgroenten, wild en vis.

zegt Terävä. Zijn menu omvat Finse specialiteiten zoals rendierenfilet met champignon puree, aardappeltjes uit de oven en biologische gerst.

Met de ingrediënten die ik heb gekozen wil ik de passie van de moderne Aziatische keuken laten zien

zegt Björck. Zijn menu is geïnspireerd door Thaise en Japanse gerechten en biedt zowel vleesgerechten als vegetarische opties, zoals pompoen gekruid met heerlijk veel Aziatische kruiden. Japanse ramen noedels en pittige zalm maken zijn menu compleet.

Speciaal geselecteerde, prijswinnende wijnen vullen de vernieuwde maaltijden perfect aan

De vernieuwde maaltijden voor de Business Class langeafstandsvluchten (met uitzondering van Chongqing, Xi’an en Hanoi) worden gedurende de herfst geïntroduceerd.

Over de chef-koks

Tomi Björck staat aan het roer van drie bekroonde restaurants in Helsinki: het Aziatische Farang en Gaijin en het Mediterrane restaurant Boulevard Social. Farang Stockholm is sinds februari 2013 geopend.

Pekka Terävä is chef in Michelin-ster restaurant Olo in Helsinki, waar verse en pure ingrediënten worden gecombineerd om moderne Nordic gerechten te creëren.

Comments are closed.