Taxatiedag in het Zuiderzeemuseum

Op zondag 29 september is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer de plek waar kostbare bezittingen van bezoekers worden getaxeerd. In museumrestaurant het Amsterdamse Huis bekijken ervaren taxateur Patrick Becks en medewerkers van veilinghuis Onder de Boompjes alle ingebrachte kunstvoorwerpen zoals zilverwaren, schilderijen en nog veel meer. De taxatiedag in het buitenmuseum duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

Behalve een schatting van de waarde van de objecten krijgen bezoekers ook advies over het eventueel ter veiling aanbieden van hun objecten. Twijfel dus niet om dat ene schilderij op zolder mee te nemen, het zilveren bestek van oma, juwelen en andere curiosa. De taxateurs weten uit ervaring dat mensen vaak niet weten hoeveel iets waard is en daardoor bezittingen onvoldoende verzekeren. Bezoekers mogen zonder afspraak vrijblijvend maximaal drie voorwerpen laten taxeren.

Over Onder De Boompjes

Patrick Becks en veilinghuis Onder De Boompjes zijn niet meer weg te denken uit de wereld van kunst en antiek. Samen met een jong team van enthousiaste taxateurs en medewerkers leidt veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst dit veilinghuis in Leiden. Tijdens de veilingen komt een variëteit aan kunst, antiek en aanverwante zaken onder de hamer. Kijk voor meer informatie over het maken van een afspraak op locatie en de veilingagenda op www.onderdeboompjes.nl.

Comments are closed.