SalzburgerLand viert Bauernherbst

In het Oostenrijkse SalzburgerLand wordt tot eind oktober de Bauernherbst gevierd. Dat gebeurt op ruim 73 plaatsen in SalzburgerLand met tradities, oude ambachten, feesten, lekker eten en optochten.
bauernherbst-salzburgerland

Almabtriebe

Er worden honderden activiteiten door heel SalzburgerLand georganiseerd. Iedere plaats en regio heeft zijn eigen tradities. De Bauernherbst wordt gemarkeerd door het moment dat het vee terugkeert uit de Almen en dat er wordt geoogst.De koeien worden uitgedost met bloemen, linten en bellen en komen samen met het andere vee uit de Almen terug naar het dal. Deze optocht heet ook wel de ‘Almabtriebe’. Aansluitend zijn er allerlei festiviteiten waarbij tradities en oude ambachten worden gecombineerd met veel eten, activiteiten en muziek.

Speciale events

Ieder dorp viert de Bauernherbst op zijn eigen traditionele wijze. Authenticiteit, natuur, duurzaamheid en plezier zijn overal terugkerende elementen.
Twee locaties die in de omgeving bekend staan om hun festiviteiten:

  • 18e Kehlbacher Almabtrieb in Saalfelden: op 15 september start deze Bauernherbst-dag met een grote optocht vanuit de Bibergalmen in Saalfelden. Aansluitend zijn er allerlei activiteiten als een grote brunch en optredens van een lokale band
  • Leoganger Herbst Schnuraln: De bergregio staat bekend als een van de mooiste gebieden voor een Oostenrijkse herfst, omdat de omgeving prachtig en kleurrijk is tijdens deze tijd van het jaar. De Leoganger herfst wordt daarom in dialect ‘Schnuraln’ genoemd. Ook in Leogang zijn er allerlei activiteiten met veel eten, optredens en een optocht. Maar daarnaast is er een speciaal culinair programma opgesteld waarbij mensen kunnen deelnemen aan een kookcursus.

bandltanz

Reviews lezen over SalzburgerLand

Meer informatie over SalzburgerLand vind je op Zoover.nl. Vind voordelige vluchten naar SalzburgerLand met Skyscanner

Comments are closed.