Op proef- en smaakavontuur in Flevoland

Ben je fijnproever of hou je toch meer van een boergondisch feestmaal? Eet je fruit het liefst van de boom of maak je graag culinaire verrassingen van streekproducten? Tijdens de Week van de Smaak maak je in Flevoland de meest uiteenlopende smaakactiviteiten mee. Een hele week lang, van 28 september tot en met 6 oktober, geniet je van alles wat Flevoland heeft aan smaak, pure producten en authentieke heerlijkheden.
flevoland-week-van-de-smaak-producten

Struinen langs kramen


In Almere start de Week van de Smaak op zondag 29 september met een grootse Streekparade; een smaakevenement verspreid over de hele binnenstad van Almere. Kom om 12.15 uur naar het Forum voor de opening met een biologische proeverij. Je ontmoet daar gelijk de producenten, boeren en telers van de biologische producten. Je kunt ook vele gerechtjes proeven in een van de pop-up restaurants of op de streekmarkt. Natuurlijk zijn er ook in andere plaatsen van de provincie smakelijke streekmarkten. Kom op zaterdag 28 september bijvoorbeeld je weekendboodschappen doen op de streek- en smaakmarkt in Lelystad of Emmeloord en op zaterdag 5 oktober in Dronten. In Almere geniet je beide zaterdagen van een biologische boerenmarkt op Stadslandgoed De Kemphaan.

Pluk je eigen fruit


Flevoland kent een groot aantal fruittelers. Steek je handen uit de mouwen en kom op de eerste zaterdag van de Week van de Smaak zelf je appels en peren plukken bij een van de fruittelers in de Noordoostpolder of Dronten. Neem het hele gezin mee en vul samen de fruitschaal. Lekker en gezond! Nog iets heel anders beleven? Tijdens de streekproductensafari bij Fun Forest en Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Almere leer je welke vruchten bij welke bomen horen, maar ook dat je het sap van een ruwe berk kunt drinken. Kortom: hoe overleef je op safari!

Joie de Vivre, eerlijke wijn van de zeebodem


Kijken, proeven en genieten van het leven. Dat doe je op de twee wijngaarden van Flevoland. Kom er in de Week van de Smaak eens een kijkje nemen en zie hoe de Flevolandse druiven zorgen voor de heerlijkste wijnen en likeuren. Uiteraard krijg je de kans om de verschillende wijnen en likeuren uitgebreid te proeven tijdens de open dagen.

Proef de smaak van….


Restaurateurs gebruiken in de keuken vele mooie en smaakvolle streekproducten. In de Week van de Smaak zetten ze hun deuren open en nodigen je van harte uit om de speciale Week van de Smaak-menu’s te komen proeven. Van pannenkoeken tot Weedburger of wildzwijnworst tot Polder-Porque. En helemaal bijzonder… een Mediterrane Polderpaella bij Netl.

Week van de Smaak


De Week van de Smaak vindt plaats van 28 september tot en met 6 oktober in heel Nederland. Flevoland organiseert in deze week meer dan 40 activiteiten, verspreid over de hele provincie. Kijk op www.weekvandesmaak.nl/flevoland voor alle activiteiten en download de folder. De Week van de Smaak wordt gecoördineerd vanuit het project Proef de Smaak van Flevoland en mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Comments are closed.