Solotentoonstelling Navid Nuur in Bonnefantenmuseum

LUBE LOVE is een tentoonstelling op het snijvlak van beeldende kunst en tekst, die Navid Nuur speciaal heeft ontwikkeld voor het Bonnefantenmuseum. Op 26 september wordt de tentoonstelling geopend, iedereen is hier van harte voor uitgenodigd. LUBE LOVE is van 27 september t/m 26 januari te zien in het Bonnefantenmuseum.
navid-nuur-bonnefantenmuseum

Grote verscheidenheid aan werken met tekst

Navid Nuurs oeuvre kent een grote verscheidenheid aan werken die iets met tekst hebben, variërend van letterlijke toepassingen tot een meer conceptuele omgang met het woord. Die variatie vormt de basis voor de tentoonstelling LUBE LOVE die qua dynamiek nog het beste getypeerd kan worden met het predicaat “freestyle”. Taal en tekst hebben altijd een bijzondere rol gespeeld in het leven van Nuur. Het gaat hier om een zeer persoonlijke relatie, die onder andere verband houdt met vraagstukken van identiteit (Nuur heeft een Iraans/Nederlandse achtergond), met zijn achtergrond in de graffiti- en skateboard-scene en met zijn dyslexie.

Navid Nuur

Navid Nuur (Teheran, 1976) woont en werkt in Den Haag. Zo’n tien jaar geleden maakte hij de overstap van grafische vormgeving en illustratie naar de autonome beeldende kunst. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld van een veelbelovend talent tot een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Solotentoonstellingen van Navid Nuur waren onder andere te zien in het kunstcentrum Matadero in Madrid, Parasol in London en Centre Pompidou in Parijs. Zijn werk werd bekroond met de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst (2011) en de prestigieuze Discoveries Prize tijdens de eerste editie van Art Basel in Hong Kong (2013).

Randprogramma: workshops, lezingen, tattoos en meer

De tentoonstelling in Maastricht wordt geflankeerd door een educatief- en activiteitenprogramma. Gedurende de hele tentoonstelling zijn er in het museum lezingen (door Navid Nuur, Ko van Dun), rondleidingen, workshops voor kinderen (in herfst- en kerstvakantie) en een kunstenaars-interview door museumdirecteur Stijn Huijts met Navid Nuur op 17 november.

Een van de kunstwerken in de tentoonstelling is een tattooshop. Bezoekers kunnen gratis een ontwerp van Navid Nuur laten tatoeëren. De kunstenaar heeft 25 tekst- en lijntattoos ontworpen. De tattoo wordt gezet door een tattoo-artist van Playersclub Tattoo Maastricht. De tattooshop is geopend op alle donderdagen van 13.00 – 16.00 uur in de periode van 27.09.2013 t/m 26.01.2014 m.u.v. Tweede Kerstdag.

Bij de tentoonstelling wordt een publicatie uitgegeven getiteld: WHEN TEXT BECOMES MY EX (110 pg, Ontwerp Navid Nuur / jam studio, uitgave Bonnefantenmuseum, Drukkerij Lecturis, ISBN/EAN: 978-90-72251-65-7,€ 24,95). Een speciale editie van deze publicatie wordt aangeboden in een beperkte oplage van 110 stuks (€ 110). Dit collectors item is voorzien van een originele tekening van Navid Nuur en wordt geleverd in een speciale verpakking.

Comments are closed.