Man reist liever naar WK dan naar vakantie

Mannen gaan liever op een geheel verzorgde sportreis naar een WK-voetbal dan op vakantie met hun gezin. Dat blijkt uit onderzoek van Eurotravel Sports onder 250 Nederlandse mannen tussen de 16 en 75 jaar oud. Voetbalreizen hebben de voorkeur boven reizen waarbij hockey, tennis en zwemmen centraal staan. De voornaamste reden dat mannen een sportreis willen maken is dat deze meestal gekoppeld is aan een unieke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een historische wedstrijd waar ze getuigen van mogen zijn. Vakantie met hun partner en/of gezin haalt het daar niet bij.
mannen-vakantie-voetbal

Voetbal wint het van de stripclub!

Sportreizen zijn onder de Nederlandse mannen meest populair als activiteit tijdens vrijgezellenfeesten, 56% van de respondenten kiest hier voor. Een uitje op de bierfiets krijgt 8% van de stemmen, gevolgd door een middag kart-racen waar 4% de voorkeur aan geeft. De stripclub blijkt minder populair dan gedacht, slechts 2% van de mannen ziet dat als vertier en karaoke zingen, dáár geeft geen enkele man de voorkeur aan. Opvallend genoeg voelt 30% van de respondenten wel degelijk wat voor de ‘ultieme’ combinatie van deze activiteiten. Hieronder verstaan de heren een sportreis die wordt gecombineerd met de bierfiets, een kartwedstrijd, een bezoek aan de stripclub dat wordt ‘afgetopt’ met een karaoke-sessie. Bij voorkeur in die volgorde!

Liever een WK reis dan de VrijMiBo…

Als het aan de mannelijke leidinggevenden ligt die meededen aan de enquête wordt de VrijMiBo vervangen door een sportreis naar het WK-voetbal. 70% besteedt daar liever zijn budget aan dan aan de wekelijkse personeelsborrel. Van de niet-leidinggevende mannen geeft 88% de voorkeur aan een personeelsuitje naar het WK en verkiest dit boven de VrijMiBo.

Mannen houden niet van citytrips…

De mannen (28%) geven de voorkeur aan een geheel verzorgde sportreis, en dan het liefst op een zonnige locatie. Het all-in concept vindt 26% van de mannen het meest aantrekkelijk. Een eigen huisje of appartement huren heeft daarna de voorkeur, dat vindt 20% prettig. Daarop volgt kamperen op een camping (10%), een wintersport of backpack-vakantie (beiden 6%) en minst favoriet is de citytrip. Daar kiest slechts 4% van de mannen voor.

Sportreis geeft man liefst aan zichzelf of zijn kind..

38% van de mannen geeft het liefst een sportreis aan zichzelf. 30% geeft dit type reis het liefst aan zijn kinderen of vrienden (22%). De partners van de mannen komen er met 4% van de goodwill voor een dergelijk cadeau bekaaid van af, net het sporteam waar zij onderdeel van uit maken. De kleinkinderen, schoonvaders en schoonmoeders krijgen van de mannen niets. Zij hoeven dus niet te rekenen op een sportief cadeau.

Wat maakt een sportreis een succes?

Een sportreis is voor de mannen met name geslaagd wanneer ze hierdoor aanwezig kunnen zijn bij een uniek sportevenement met een hoge historische waarde. Dit is voor 52% het belangrijkste doel. Daarbij vindt 24% van de mannen het belangrijk dat een sportreis betaalbaar is, 10% dat de accommodatie goed verzorgd is. 8% hecht waarde aan een goede organisatie en slechts 6% vindt de sfeer onder reisgenoten van het grootste belang.

De mannen gaan het liefst twee (36%) of drie (38%) weken achter elkaar op vakantie. 10% heeft voorkeur voor 1 week, 6% voor een hele maand, 2% vindt vijf weken comfortabel en 6% wil langer dan vijf weken achter elkaar op vakantie.

Van de ondervraagden is 66% momenteel lid van een sportvereniging. 68% sport nul tot drie keer per week, 30% doet dat drie tot vijf keer en slechts 2% doet dit meer dan vijf keer per week. 28% van de mannen boekt één maal per jaar een reis naar een sportevenement en 48% heeft de wens dit gemiddeld één maal per jaar te kunnen doen.

Comments are closed.