Herfstvakantie met kinderen in Tsjechie

In de herfstvakantie is er voor de hele familie wat te doen in Tsjechië. In Praag vindt deze herfst het eerste Signal Light Festival plaats, waarbij de stad ’s nachts tot leven komt. Van eind september tot begin november is er in Praag ook het Strings of Autumn Music Festival met swingende muziek en een speciaal kinderprogramma. Daarbij viert het bijzondere Ještěd hotel haar 40ste verjaardag en kun je vanaf 15 euro al een vliegticket kopen naar art deco stad Brno.
tsjechie-kinderen

Lichtfestival Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag organiseert dit jaar voor het eerst het Signal Light Festival. Van 17 oktober tot 20 oktober zal de stad ’s nachts stralen met audiovisuele installaties, lichtgevende beeldhouwwerken en optredens. De historische gebouwen in de stad komen tot leven door creatieve video-mapping projecties. Praag op deze manier in de spotlight is een waar spektakel dat je niet wilt missen. Meer informatie: CzechTourism Signal Festival, Signal Light Festival,

Herfst Muziek Festival

Sinds 1996 wordt het Strings of Autumn Music Festival gehouden in Praag. Het festival heeft een uniek programma gefocust op traditionele en experimentele jazz en klassieke muziek. Ook is er een speciaal programma voor kinderen met theatervoorstellingen, workshops, een straatcircus en concerten. Het festival wordt gehouden in de meest betoverende concertzalen van Praag en is te zien van 23 september tot 3 november. Meer informatie op Strings of Autumn Festival kinderprogramma.

Met WizzAir naar de stad Brno

In Eindhoven vertrekt er twee keer per week vanaf €15 een WizzAir vlucht naar Brno, de tweede stad van Tsjechië. Bezoek hier met de hele familie het interactieve technische museum en met de kleinsten het speelpark Bongo Brno. Ten noorden van de stad bevindt zich de beroemde Moravische Karst; een natuurparadijs met 400 grotten, druipsteenformaties en ondergrondse riviertjes. Verder zijn de burcht Špilberk en kasteel Veveří een bezoekje waard en kun je over leuke fietspaden de omgeving van de stad verkennen.

Ještěd

Op de top van de Ještěd berg staat het meest karakteristieke bouwwerk van noorden van de Bohemen. Deze herfst viert het Ještěd hotel en restaurant haar 40ste verjaardag. Het moderne gebouw is niet alleen op een unieke manier ingericht maar biedt ook een spectaculair uitzicht over het Ijzergebergte (Jizerské hory). Combineer een trip met de kabelbaan naar boven met een uitstapje naar het Aqua- en interactieve IQpark in Liberec. Meer informatie: CzechTourism Ještěd Hotel, Hotel Ještěd, Centrum Babylon.

Vind voordelige vluchten met WizzAir op Skyscanner

Comments are closed.