De Smaak van Bonaire

Elke twee jaar organiseert het Bonaire Toeristenbureau in samenwerking met Stinapa (natuurorganisatie) en Bonhata (toeristisch bedrijfsleven) de ‘Smaak van Bonaire’. Tijdens dit evenement worden de banden aangehaald met de belangrijkste relaties in Nederland. Tijdens de editie 2013 was de boodschap duidelijk: extra marketingbudget én een duidelijke keus voor een ‘Blauwe Economie’.

Marketingbudget 50% hoger

Vertegenwoordigers van touroperators, luchtvaartmaatschappijen, natuurorganisaties, overheden en anderen reageerden enthousiast op de mededeling van Burney Elhage, Gedeputeerde voor Economische Zaken op Bonaire, en Ethsel Pieternella, directeur van de Tourism Corporation Bonaire. Het marketingbudget wordt met 50% verhoogd. Een deel daarvan gaat naar promotie, een ander deel is gereserveerd voor productontwikkeling.

Blauwe Economie

Meer doen met wat je hebt en innovatieve businessmodellen ontwikkelen. Dat is in het kort het principe van een ‘Blauwe Economie’. “Bonaire zoekt altijd het evenwicht tussen (toeristische) groei en behoud en ontwikkeling van de lokale natuur en cultuur. Niet als twee tegenpolen, maar juist elkaar versterkend”, vertelt Elhage. “De principes van de Blauwe Economie passen uitstekend bij ons”.

Op termijn kunnen we ons voorstellen dat hieruit ook onderscheidende toeristische producten ontstaan. Bijvoorbeeld het helpen bij de aanplant van nieuw koraal tijdens je vakantie

zegt Pieternella. “Dat sluit ook precies aan bij onze doelgroep. We zijn een kwetsbaar eiland, dus we moeten het hebben van kwaliteitstoerisme, niet van massatoerisme”.

Marieke Knol, Boi Antoin, Burney Elhage en Ethsel Pieternella onthullen het kunstwerk dat ter gelegenheid van de online culturele database www.archivoboneiru.com is ontworpen.

Marieke Knol, Boi Antoin, Burney Elhage en Ethsel Pieternella onthullen het kunstwerk dat ter gelegenheid van de online culturele database www.archivoboneiru.com is ontworpen.

Cultuur ontsloten

Tijdens de ‘Smaak van Bonaire’ werd eveneens het startsein gegeven voor Archivo Boneiru. Dit digitale platform ontsluit de Bonairiaanse cultuur in woord en beeld. Onder leiding van Boi Antoin, als cultuur historicus van Bonaire zijn en worden duizenden foto’s gedigitaliseerd en online beschikbaar gesteld. Ook film- en geluidsopnamen komen op het platform beschikbaar. Wie naar http://www.archivoboneiru.com surft krijgt dus in een oogopslag vele decennia Bonairiaanse cultuur voorgeschoteld. “Een blik naar het verleden als inspiratie voor de toekomst”.

Vind voordelige vluchten naar Bonaire met Skyscanner

Comments are closed.