Spaanse regio Navarra op 50PlusBeurs

Van 17 tot en met 21 september 2013 presenteert de Noord Spaanse regio Navarra zich op de 50PlusBeurs in Utrecht. Het ‘Land van Verscheidenheid’ heeft actieve 50-plussers veel te bieden: unieke, beeldschone natuur, sfeervolle accommodaties, heerlijke gastronomie, eeuwenoude tradities, cultureel erfgoed en een breed scala aan fiets- en wandelroutes. Bezoekers kunnen een speciale paraplu winnen om de Nederlandse herfst door te komen en kwaliteitswijn proeven, speciaal ingevlogen uit Navarra. Bezoek Navarra in hal 8, stand B011.

Culinaire garantie

Natuurlijk voedsel, vers geplukt en direct op het bord; dát is Navarra.
De regio barst van de sterrenrestaurants. De traditionele keuken is gebaseerd op verse vis en gegrild vlees en wordt bereid volgens aloude Baskische tradities. Zeventien lokale producten uit de autonome regio dragen een kwaliteitscertificaat. Bezoekers van de 50PlusBeurs kunnen een glas kwaliteitswijn komen proeven in hal 8, stand B011.

Werelderfgoed en rijke cultuur

Navarra is rijk aan cultureel erfgoed. Cultuur en natuur komen er samen. Romeinse villa’s, afgezonderde Romaanse kerkjes, Gotische kloosters en kathedralen, Middeleeuwse torens en muren en gezellige historische stadscentra vertellen de geschiedenis van het Koninkrijk, steen voor steen.

Kleurrijke natuur en vogels

Navarra is een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en ecotoerisme. Veel gebieden zijn beschermd en behouden. De vier jaargetijden zijn goed waarneembaar en de regio verandert steeds van kleur. Met de Pyreneeën om de hoek valt in Navarra als één van de weinige plaatsen in Spanje aardig wat sneeuw. Op wintersport in Spanje dus. Wist u dat kenners 17 vogelsoorten hebben gespot in Navarra die in Europa nagenoeg verdwenen zijn? Bijvoorbeeld de gier, de rode wouw en de Duponts leeuwerik.

Landelijk toerisme

De regio Navarra is een echte pioneer in plattelandstoerisme en heeft meer dan 600 pensions en hotels op het platteland. Met hun traditionele architectuur, bieden zij het gevarieerde aanbod wat Navarra zo speciaal maakt. Logeren op het platteland betekent in direct contact staan met de lokale bevolking, de tradities en gewoontes van het ‘Koninkrijk van diversiteit’.

Wandelen en fietsen

De strategische ligging van Navarra aan de uiterste westkant van de Pyreneeën biedt de perfecte omgeving voor wandelingen en fietstochten. De wandel – en fietsroutes lopen kriskras door de indrukwekkende natuur, door pittoreske dorpjes en langs interessante monumenten en bezienswaardigheden. De eeuwenoude pelgrimsroute vanuit Navarra naar Santiago de Compostela trekt jaarlijks tienduizenden pelgrims en staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Populaire pelgrimsroute

De wereldberoemde, eeuwenoude pelgrimsroute trekt jaarlijks tienduizenden pelgrims. De route start in Navarra en loopt via de Pyreneeën naar Santiago de Compostela. De zomermaanden zijn ideaal voor een spirituele tocht door het natuurrijke Navarra. Bijzonder zijn de cultuurrijke achtergronden, groene berglandschappen en imponerende valleien. De historische route wordt afgelegd door pelgrims afkomstig uit de hele wereld.

Een heerlijke nachtrust

Het accommodatieaanbod in Navarra bestaat uit tal van unieke finca’s, posada, paradores, cortijos, B&B’s en hotels. Juwelen van de Spaanse cultuur die een goed beeld geven van de schoonheid van de Spaanse regio. Overnachten in Navarra betekent een goede prijs/kwaliteitverhouding, een uitgebreide keuze, een altijd prachtige omgeving en een goede nachtrust. Er zijn hotels met sterren, vakantiehuizen en pensions en u kunt comfortabel logeren op het platteland, op kwaliteitscampings, in een luxe boomhut, een grot of in de toren van een adellijk huis.

Golf en Gourmet

Vakantievieren is ontspannen op de golfbaan. Navarra heeft eersteklas golfbanen in een prachtige omgeving. Golfclub Ultzama, bijvoorbeeld, wordt omlijst door een eeuwenoud bos en Zuasti beschikt over een bio-centrum. Na een partijtje golf is het heerlijk bijkomen met culinaire hoogtepunten uit Navarra: exquisiete autochtone producten en traditionele recepten in een modern jasje.

Over Navarra

Op nog geen 1400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige Koninkrijk is een autonome gemeenschap. De overblijfselen uit de rijke Middeleeuwse geschiedenis zijn overal te zien. Navarra grenst in het noorden aan Frankrijk, het zuiden aan de Spaanse provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Guipuzcoa en Alava. Navarra bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De regio telt ruim 600.000 inwoners. De meeste wonen in de hoofdstad Pamplona. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt.

Vind voordelige vluchten naar Navarra met Skyscanner

Comments are closed.