Vakantiehuis populair met dierendag

Op 4 oktober kondigt Werelddierendag zich weer aan. Vooruitlopend op deze dag onderzocht vakantiehuizenspecialist Belvilla het reisgedrag van Nederlandse huisdierbezitters. Opvallende uitkomst is dat dit jaar relatief veel huisdieren rond 4 oktober op reis gaan. Het vinden van een vakantieadres waar huisdieren mogen logeren, blijkt vaak lastig. Belvilla heeft echter ruim achtduizend vakantiewoningen waar huisdieren welkom zijn.

Meer huisdieren mee op reis rond dierendag

Gemiddeld gaat een huisdier mee bij 20% van de vakantiehuisboekingen. Bij de aankomsten op 4 oktober dit jaar is het percentage huisdieren in het reisgezelschap echter opgelopen tot 28%! Werelddierendag valt dit jaar op een vrijdag wat voor veel huisdierbezitters wellicht aanleiding vormt om hun dier extra te verwennen met een paar dagen weg in een vakantiehuis.

Vooral dichtbij-vakantie met huisdieren

Nederlandse baasjes kiezen voor een vakantie met hun huisdier veelal voor een woning op relatief korte rijafstand. Van alle Nederlandse huisdieren blijft 28% in eigen land, gevolgd door België (26%) en Duitsland (20%). In absolute aantallen vergezellen huisdieren hun baasjes vooral in de maanden juli en augustus op vakantie. Verhoudingsgewijs gaan de meeste huisdieren echter vaker mee op reis in september, oktober en november. Bij wintersportvakanties gaat in gemiddeld één op de tien boekingen een huisdier mee.

Themapagina

De website van Belvilla biedt de mogelijkheid om specifiek vakantiehuizen te selecteren waar één, twee of drie huisdieren welkom zijn. Speciaal voor hondenbezitters heeft Belvilla een themapagina ontwikkeld: belvilla.nl/vakantiehuis-met-hond.

Comments are closed.