Nederlanders ontdekken zoekmachine voor vliegtickets

Met een nominatie op zak voor ‘Website van het jaar’ in de categorie ‘Vrije tijd en Reizen’ en als nieuwe binnenkomer in de WUA! Top 100 van beste websites zit vliegticketzoekmachine Skyscanner sterk in de lift. Inmiddels worden zowel de site als de apps in Nederland ruim 2 miljoen keer per maand bezocht.

Popualairder

Dat Skyscanner steeds populairder wordt onder het Nederlandse publiek blijkt wel uit de nominatie in de categorie Vrije tijd en Reizen van de jaarlijkse ‘Website van het Jaar’ verkiezing. De notering van Skyscanner.nl in de WUA! Top 100 is eveneens veelzeggend. De WUA! Top 100 Websites 2013 is gebaseerd op 29.720 websitebeoordelingen door 6.290 respondenten over 3.593 websites.

Zelf zoeken overbodig

Ticketwebsites verkopen tickets, Skyscanner zoekt tickets. En doet dat overal, bij alle luchtvaartmaatschappijen, evenals lowcost airlines zoals RyanAir en tussen het aanbod van Nederlandse ticketwebsites, zoals Budgetair.nl, Gate1.nl, etc. Het daadwerkelijke boeken en betalen gebeurt bij de gekozen aanbieder, ticketwebsite of luchtvaartmaatschappij zelf. Zo is de gebruiker verzekerd van de laagste prijs, zonder dat er hiervoor extra kosten worden berekend. Het gebruik van Skyscanner is gratis, evenals de ‘zeer goed’ beoordeelde apps speciaal ontwikkeld voor Android, iPhone, iPad, WindowsPhone en BlackBerry.

Nu ook hotels en autohuur

Voortbordurend op het succes van het zoeken naar tickets, heeft Skyscanner een eveneens krachtige autohuurzoekmachine gebouwd. Ook op het complexe gebied van metasearch naar hotels, heeft Skyscanner met een recente acquisitie van hotelzoekmachine Foggs een grote voorsprong genomen. Wanneer deze hotelzoekmachine volledig is geïntegreerd, naar verwachting eind van dit jaar, zal Skyscanner niet alleen de snelste, maar ook de meest geavanceerde en veelomvattende reiszoekmachine zijn.

Linda Hoebe, Country Manager Nederland reageert:

Het verschil tussen een ticketwebsite en een vliegticketzoekmachine samen met de vele voordelen van het laatste lijkt te zijn doorgedrongen tot het grote publiek. Skyscanner.nl heeft momenteel bijna een miljoen bezoekers per maand. De mogelijkheid om honderden luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en zo geld en tijd te besparen is de kracht van onze zoekmachine. Daarnaast zijn de zoekfuncties flexibel en wanneer de eindbestemming niet uitmaakt kan er zelfs gezocht worden op ‘overal’ om te zien wat de goedkoopste vlucht is op dat moment.

Vind voordelige vluchten naar met Skyscanner

Comments are closed.