Kerstvoorbereidingen Wenen van start

Voordat we het weten is het weer november en dan barsten in Wenen de kerstactiviteiten en -markten in alle hevigheid weer los. Een zeer sfeervolle periode om in de Oostenrijkse hoofdstad te vertoeven.

Grossier

Wenen grossiert in kerstmarkten. Ruim 20 zijn er verdeeld over de stad te vinden, ieder met zijn eigen sfeer en invulling. Een van de paradepaardjes is ieder jaar weer de Wenener Christkindlmarkt und Adventzauber markt op het Rathausplein waar zo’n 150 kraampjes de bezoeker onderdompelen in kerstparafernalia. Voor de kleintjes is er hier een ‘Christkindl workshop’ waar zij zelf kadootjes kunnen maken en koekjes mogen bakken. De ‘AltWenener Christkindlmarkt’ aan de Freyung – een klein plein in het centrum van Wenen – en de kerstmarkt bij het mooie plein am Hof staan bekend om de vele handgemaakte producten en de kerstmuziek.

Kunsthandwerksmarkt

Gaat je voorkeur uit naar producten van kunstenaars dan is de ‘Kunsthandwerksmarkt’ bij de Karlskirche het adres: kinderen vermaken zich hier in een strolandschap en zelf kaarsen maken. Zeer sfeervol is ook de kerstmarkt bij de Spittelberg met zijn vele glühwein stalletjes en steegjes met tientallen kerststandjes. Complete kerstdorpen met een magistrale achtergrond zijn de kerstmarkten op het plein voor het Slot Schönbrunn, de Belvedere en die op de Maria-Theresien-Platz.

Iets buiten het centrum zijn de kerstmarkten in het Türkenschanzpark en de Weihnachtszauber bij het slot Wilhelminenberg eveneens een bezoek waard, de laatste biedt een mooi uitzicht over de stad.

Trendy markten

Een kerstmarkt in een geheel andere atmosfeer is de Winter im MQ in het Museumkwartier – DJ’s, hippe bars en een schaatsbaan verrijzen daar vanaf medio november tot 23 december. In het Designcentrum Stilwerk kan men terecht voor een grote variatie aan kleding, accessoires, keramiek en eer van veel designers. In het kerstweekeinde van 29 november tot 1 december wordt er in de overdekte ruimten in het Museumquartier een Kerstbeurs georganiseerd waar internationale en nationale ontwerpers hun trendy en hippe producten te koop aanbieden. Op de binnenplaats van dit Museumquartier vindt trouwens tussen media november en 23 december een hippere versie van de kerstviering plaats: een ijsstokbaan, hippe barretjes, DJ’s en veel Punsch zorgen voor een trendy sfeer. Zie ook www.vienna.info.

Comments are closed.