Grootschalige bijeenkomst unieke Zweedse lichtgewichtcaravans

Naar schatting vijftig tot zeventig klassieke caravans uit de Zweedse SMV-fabriek zullen zich verzamelen tijdens het Jubileumtreffen 25 jaar Dutch SMV Friends. Dit vierdaagse evenement met een veelheid aan activiteiten voltrekt zich op het recreatieterrein Erkemederstrand in Zeewolde en duurt van 17 t/m 20 oktober aanstaande.
smv-caravan

Begrip in kampeerwereld

Ondanks de kleinschalige productie, die in 1948 opgestart werd, vormen SMV’s een begrip in de kampeerwereld. De fabrikant uit de Zweedse stad Örebro verwierf vooral in de jaren zestig een vaste schare klanten, die bewust kozen voor het bijzondere concept: wintersportcapaciteiten inclusief een krachtige kachel, een hoog kwaliteitsniveau, opvallend stabiele rijeigenschappen, een luxueuze uitrusting, een lichtgewichtconstructie, een typisch Scandinavische sfeer en innovaties als een elektrisch, later zelfs elektronisch remsysteem. Ook de markante, aërodynamische vormgeving spreekt tot de verbeelding, zeker nu de SMV’s de klassiekerstatus bereikt hebben. Juist in die hoedanigheid trekken ze steeds meer jonge mensen aan, die normaal niet gauw voor een caravan zouden kiezen, maar voor de combinatie van het nog steeds hoogstaande comfort en het retro-element vallen.

Binnenkort 25-jarig bestaan

Bijna alle eigenaren in Nederland zijn lid van de Dutch SMV Friends, een gezellige vereniging die in 1988 werd opgericht en binnenkort haar 25-jarig bestaan viert. Zij biedt technische ondersteuning, geeft een fraai clubblad uit en organiseert jaarlijks een aantal kampeerweekenden, waar gemoedelijkheid en een vrijblijvend programma centraal staan. Tijdens het Jubileumtreffen in oktober pakken de initiatiefnemers extra groots uit en zetten allerlei aansprekende activiteiten op touw, met daarbij de nodige aandacht voor de jeugd. Voor wie geen SMV bezit, maar er graag eens nader mee wil kennismaken, vormt dit evenement in Zeewolde de gelegenheid bij uitstek. Met name de zaterdag- en zondagmorgen lenen zich perfect voor een ontmoeting met de verschillende modellen die gedurende ongeveer zestig jaar geproduceerd werden. Daarbij laten veel eigenaren nieuwsgierige bezoekers graag hun trots van buiten én van binnen zien. Meer informatie over het Jubileumtreffen en over de vereniging staat op www.dutchsmvfriends.nl en op facebook.com/dutchsmvfriends.

Comments are closed.