Ruil van leven met een Finse Lap

‘Lapland – The North of Finland’ lanceert in het winterseizoen een opvallende internationale ‘swap’ campagne. In het najaar start de zoektocht naar drie enthousiaste Europeanen die begin december de vakantie van hun leven willen vieren door te ruilen met een Finse Lap. Iedereen kan zich aanmelden voor een ‘vakantie swap’ en de ruilcampagne is online te volgen via www.onlyinlapland.com/meetthelocals, Facebook en YouTube.

Unieke ervaring

Hanna-Mari Talvensaari, Marketing Director van ‘Lapland – The North of Finland’:

Reizigers willen de lokale manier van leven leren kennen en zijn op zoek naar unieke ervaringen. De Finse ‘vakantie-swappers’ stellen hun huis open, delen de omgeving waarin zij leven en vertellen over hun ervaringen in Lapland’

Wintercampagne

De internationale wintercampagne van ‘Lapland – The North of Finland’ start vandaag met een evenement voor media en touroperators op de Finse Ambassade in London. Bezoekers krijgen meer informatie over het leven van de ‘vakantie-swap deelnemers’, de wonderen van de natuur van Lapland en de Noorderlicht Bus, die een roadtrip gaat maken door London, Birmingham en Manchester.

Populariteit stijgt

Fins Lapland wordt steeds populairder. Vorige jaar bereikte het aantal toeristenovernachtingen een hoogtepunt van 2,4 miljoen. Dit is een stijging van 13,5% ten opzicht van het voorgaande jaar. Het grootste aantal overnachtingen werden geboekt door bezoekers uit Groot-Brittannië, Rusland en Duitsland. Ook de Nederlanders hebben het sprookjesachtige Lapland ontdekt.

Meet the locals

In oktober worden de winnaars van elk land bekendgemaakt. De vakantieruil duurt één week; van 2 tot en met 8 december 2013. Drie gastvrije families zijn bereid hun leven in Lapland te delen. Even voorstellen:

Gareth Hutton (32) runt een eigen natuurtoerisme bedrijf in Enotekio en komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland. Hij kwam in 2009 naar Fins Lapland en werkte vrijwillig met husky’s. Gareth heeft zijn hart verloren aan de wildernis van Lapland en de Finse Elina en is gebleven. Hij houdt van snowboarden en sneeuwschoenwandelen en zijn passie is fotografie.

Anu Lampinen (29) houdt van snowboarden en westernrijden en werkt op het centrale boekingskantoor van het Pyhantunturi Resort. Het sportieve leven van Anu draait om haar eigen paard en haar vriend. Met haar vriend gaat ze snowboarden en surfen en zoekt naar de perfecte golf.

Eero en Tiina Leppanen (50) zijn journalist en onderwijzer met volwassen kinderen. Zij houden van skiën, moutainbiken, paddenstoelen plukken en reizen. De skipistes en natuurpaden op de heuvel van Ounasvaara starten in de achtertuin van de familie, wat betekent dat de wildernis letterlijk voor de deur ligt.

Comments are closed.