Beleef Landleven in Nederlands Openluchtmuseum

Beleef Landleven is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het idyllische Openluchtmuseum in Arnhem ervaart u het magazine Landleven in drie dimensies: zien, beleven en doen.

Uit de Streek

Het thema is ‘Uit de Streek’ en u maakt kennis met pure producten en gerechten, oud-Nederlandse huisdieren, dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land. Dorpsomroepers wijzen u op demonstraties, lezingen en workshops, museumrondleidingen en kinderactiviteiten.

Uit de streek

Wel eens oersoep geproefd? Bij de Grijzebeer (Willem ter Steeg) op de culinaire weide staat een grote ketel te pruttelen en mag u proeven. Carolina Verhoeven van de Academie Culinaire Historie vertelt over ‘wecken’ en conserveren. Er zijn diverse kookdemonstraties met streekproducten! En als het u smaakt scharrelt u bij de gezellige kraampjes een maaltijd bij elkaar om thuis van te genieten.

Op Beleef Landleven zijn veel dieren. U maakt kennis met het Bonte Bentheimer varken, parmantige zijdehoenders, Brabantse kraaikoppen, Kempische heideschapen, Brandrode runderen met kalfjes en prachtig zachte alpaca’s.

Bekijk hoe Dirk Mortier eiken palen met de hand klooft. Verwonder u over de herder en zijn ganzen, luister naar verhalen uit de streek en zie hoe echte paardenkracht en antieke tractoren naast elkaar het land omploegen. Moedig de maaiers aan tijdens het Nederlands kampioenschap maaien met de zeis en bewonder hun vakmanschap.

Voor kinderen

Ook voor jonge bezoekers is er van alles te doen en beleven. Kom gezellig knuffelen met de dieren, bak je eigen broodje of leer smeden. Bouwmeesters in de dop vlechten een muurtje van wilgentenen en maken het glad met leem. Net als vroeger.

Ga voor het complete programma en het bestellen van kaarten op www.beleeflandleven.nl. Hier boekt u ook uw busreis vanaf maar liefst 70 opstapplaatsen in heel Nederland.

Comments are closed.