Wandel door de dromen voor de Koning

Van 6 september tot en met 27 oktober aanstaande is op de Stallenlaan van Paleis Het Loo buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’ te zien. Metershoge vlaggenpoorten tonen een selectie van dromen uit het Droomboek dat ter inspiratie van elkaar en de nieuwe Koning is samengesteld.

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’ omvat een buitenpresentatie over dromen uit het Droomboek. Op de monumentale Stallenlaan – van stallen naar het paleis – opent het boek zich als het ware voor de bezoeker. Al kijkend en lezend loopt het publiek onder metershoge vlaggenpoorten door, waarop ruim 120 dromen uit het boek zijn afgebeeld in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen. De bezoeker maakt kennis met de droominzenders en leert over de inspiratie achter de ingezonden dromen. In het entreegebouw is een speciale leestafel ingericht waar bezoekers het boek kunnen inkijken en meer informatie kunnen vinden over het Droomboek.

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft dit voorjaar het initiatief genomen om ter gelegenheid van de inhuldiging van de Koning een Droomboek ter inspiratie voor elkaar en de Koning te realiseren. Jong en oud werd opgeroepen om via de website www.deeljouwdroom.nl hun toekomstdroom voor Nederland in te zenden. In vier weken tijd werden ruim 6.500 dromen ingezonden, waarna door een jury een selectie is gemaakt van verrassende en inspirerende bijdragen. Deze zijn gebundeld in het boek Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning waarvan op 5 september het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de Koning.

Vanaf 5 september 16.00 uur is de digitale versie van het boek gratis te downloaden op www.mijndroomvooronsland.nl. De papieren versie is vanaf 18.00 uur af te halen bij de boekhandel tegen inlevering van een waardebon die ieder Nederlands huishouden binnenkort ontvangt.

De buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’ is gratis toegankelijk van 6 september tot en met 27 oktober. Voor paleis en tuinen gelden reguliere entreetarieven.

Comments are closed.