Unieke filmquiz bij expositie Pixar

Op vrijdagavond 20 september nemen filmliefhebbers en Pixar-fans het tegen elkaar op in een unieke filmquiz in Amsterdam EXPO. De quiz vindt plaats in het kader van de expositie Pixar: 25 Years of Animation. Aanvangstijd is 18:30 uur.

Onliners

Pittige trivia en het raden van oneliners, soundtracks, trailers, regisseurs en acteurs komen aan bod. Gezien het 25-jarig jubileum van de Pixar Animation Studios is gekozen voor vragen over films, uitgebracht tussen 1986 – het oprichtingsjaar van Pixar – en nu. Natuurlijk zijn er vragen over Pixar, de makers van onder meer Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up, maar ook Hollywoodfilms, Nederlandse film en arthouse titels komen aan bod.

Het team dat als winnaar uit de strijd komt, ontvangt naast mooie Pixar-prijzen een jaarabonnement op Amsterdam EXPO, waarmee zij alle exposities gratis kunnen bezoeken. Tot en met 27 oktober is Pixar: 25 Years of Animation nog te zien. 14 November opent Titanic: The Artifact Exhition voor het Nederlandse publiek.

Deelname

Filmliefhebbers spelen in teams van twee tot zes personen. Aangeraden wordt om tickets in de online voorverkoop op www.amsterdamexpo.nl/tickets aan te schaffen. Het aantal deelnemers is beperkt. Kosten bedragen € 6 per persoon, een drankje is inbegrepen. Voorafgaand aan de quiz kan natuurlijk de expositie bezocht worden. Een combiticket voor een bezoek aan de expositie en deelname aan de quiz kost € 20. In het EXPO Café zijn diverse hapjes verkrijgbaar.

Comments are closed.