Panama wil eigen cruisemaatschappij

Salomón Shamah, general manager van de Panama Tourism Board (ATP), heeft bevestigd dat Panama concrete plannen heeft voor het opzetten van een eigen cruisemaatschappij.

Dit om te voorkomen dat Panama afhankelijk is van de miljoenenindustrie van internationale ondernemingen gevestigd in de VS. De cruise-industrie is belangrijk voor Panama. Het land heeft havens aan beide oceanen, ligt centraal en Panama is een belangrijke ‘airhub’, wat zakendoen in de thuishaven vergemakkelijkt. In mei dit jaar verwelkomde Panama 203.585 cruisetoeristen. Een stijging van 1,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het Panama kanaal, de trekpleister van Midden-Amerika

Tropisch klimaat, parelwitte stranden en een kleurrijke cultuur, maar Panama is nog altijd het meest bekend door het beroemde Panama kanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Het 81 kilometer lange kanaal viert in 2014 haar 100-jarige jubileum. Op drie verschillende plaatsen worden schepen met behulp van de Miraflores sluizen op waterniveau gebracht. Een doorsteek door het Panama Kanaal is een belangrijke reden voor veel mensen om juist hier een cruise te maken. Dit sterke staaltje ingenieurswerk spreekt tot ieders verbeelding. Ga je niet cruisen maar wil je toch een tocht langs het Panama Kanaal maken? Dan is ook een treinreis mogelijk. Een belangrijke stop tijdens een bezoek aan Panama stad is het Miraflores Visitors Center en museum, bij een van de sluizen van het kanaal. Vanaf het terras en uitkijkplatform geniet je van een adembenemend uitzicht op de schepen die met slechts enkele centimeters ruimte door de sluizen worden getrokken.

Twee oceanen in één dag

De geografische ligging van Panama als verbindende landtong tussen Midden en Zuid-Amerika heeft een uniek voordeel: in één dag kun je de zon zien opkomen aan de Caribische kust en zien ondergaan in de Stille Oceaan. Voor cruise reizigers een bijzondere ervaring, omdat deze twee kustlijnen twee compleet verschillende karakters hebben. De ruim driehonderd eilanden in de San Blas-archipel, aan de Caribische kust, zijn niet of schaars bewoond en herbergen prachtige koraalriffen rondom. Een heerlijk stukje aarde om te bevaren. La Coiba eiland ligt in de Grote Oceaan en ligt op de migratieroute van walvissen. De Grote Oceaan is een stuk ruiger dan de Caribische Zee en hierdoor een surfspot bij uitstek. Kortom, een bezoek aan dit bijzondere land is uw tijd meer dan waard.

Vind voordelige vluchten naar Panama met Skyscanner

Comments are closed.