Nacht van Kunst & Kennis in Leiden

Op 14 september 2013 gaat om 20.00 uur de eerste Nacht van Kunst & Kennis in de historische binnenstad van Leiden van start. De bezoekers gaan op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis, kunst, muziek en revolutionaire uitvindingen.

DNA programmeren

Kunnen we over een aantal jaren ons eigen DNA programmeren, woont een deel van de wereldbevolking straks op Mars en verzorgen robots ons liefdevol op onze oude dag? Kunstenaars en wetenschappers gaan op zoek naar antwoorden op deze en vele andere vragen. De eerste editie van dit nieuwe festival moet de komende jaren uitgroeien tot een stadbreed festival vol muziek, theater, kunst, experimenten en nachtcolleges.

Festival

De Nacht van Kunst & Kennis is een festival dat bezoekers in aanraking brengt met nieuwe kennis, verrassende experimenten, bijzondere sprekers en kunst. Kennis is en was de rode draad in de Leidse economie, samenleving en arbeidsmarkt. Daar kennis vaak verborgen en ontoegankelijk is, trekt de organisatie tijdens de Nacht van Kunst & Kennis alle registers open waardoor bezoekers kennis op een bijzondere manier kunnen beleven. Voor talentvolle (jonge) Leidse wetenschappers, kunstenaars en muzikanten is een speciale plek in het programma.

Programma

Bezoekers kunnen een vorkje mee prikken in het wetenschapsrestaurant, leren hoe je 1000 kan worden, en wat de invloed van muziek op de gemoedsrust is. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis gaat het publiek zelf op zoek naar de toekomst van de menselijke levenskwaliteit. Welke geneesmiddelen zijn in ontwikkeling? Wat betekent het op de markt komen van een vrouwelijke lustpil? Hoe wordt energie in de toekomst opgewekt? Hoe heeft voeding invloed op de ontwikkeling van de genen?

Studenten

Studenten van de Universiteit Leiden presenteren de nieuwste interactieve opstellingen op het gebied van media en technologie en de ondernemers van het BioScience Park laten zien wat voor onderzoek zij samen met wetenschappers doen en wat de toepassingen hiervan zijn. Zij presenteren de app die huidkanker signaleert en de eerste bril voor slechthorenden.

Het programma vindt plaats van 20.00 tot 02.00 uur in de Leidse musea en op de podia in de stad. De Nacht wordt afgesloten met een after party in de Stadsgehoorzaal, waar die avond ook de Ig Nobel Night plaatsvindt.

Comments are closed.