Bierweekend in Brussel

Elk jaar viert Brussel gedurende een heel weekend het Belgische bier op de Grote Markt. Dit jaar wordt het Brussels beer weekend van 6 tot 8 september georganiseerd. Een ruim aanbod van kleine en grote Belgische brouwerijen presenteert bekende en minder bekende bieren. Leden van biergildes zijn in vol ornaat aanwezig. Voor de liefhebber een goede aanleiding om er een feestelijk en bruisend weekend in Brussel van te maken. De toegang is gratis; de prijzen democratisch!

Ambachtelijke brouwerijen

Veel streken, stadjes of dorpen hebben nog vaak een eigen bier, gebrouwen in een kleine ambachtelijke brouwerij. De stad Brussel zelf onderscheidt zich vooral door zure biersoorten zoals een gueuze en een Lambiek. Wallonië is bevoorrecht vanwege zijn bronnen met uitzonderlijk zuiver water en kan bogen op een indrukwekkend aantal karaktervolle biersoorten. In Wallonië worden drie trappistenbieren gebrouwen: Orval, Chimay en Rochefort.

De grote diversiteit aan bieren in België gaat gepaard met een rijke lokale biercultuur, iets waar de meeste Belgen erg trots op zijn. Voor een optimale smaak behoort elk bier op zijn “ideale” temperatuur (meestal tussen 8 en 15°C) geserveerd worden. Uiteraard met de juiste hoogte van schuimkraag. Daarnaast heeft elk bier zijn eigen glas. Een Belgisch bier drink je niet gewoon voor de dorst; je moet er even rustig met volle teugen van genieten. Een Belgisch bier degusteer je.

Data: 06>08/09/2013
Grote Markt
1000 Brussel
www.belgianbrewers.be

Comments are closed.