Voormalig Gidsy lanceert GetYourGuide in Nederland

Voormalig Gidsy, in april dit jaar overgenomen door ‘s werelds grootste activiteiten website GetYourGuide, lanceert haar diensten in Nederland. Daarmee worden duizenden tours en activiteiten in Nederland toegankelijk voor toeristen, en komen ook de ‘staycationers’ in ons land aan hun trekken. Edial Dekker (ex-Gidsy CEO) vertelt over de overname, de lancering op de Nederlandse markt en blikt vooruit.
getyourguide-banner

Dekker doorbreekt de stilte

Sinds april bleef het stil rondom de oprichters van Gidsy. De broers Edial en Floris Dekker vertrokken 5 jaar geleden naar Berlijn, waar de start-up industrie hun aandacht trok. Daar begonnen ze samen met vriend Philipp Wassibauer met het koppelen van locals en toeristen en het aanbieden van unieke activiteiten. Twee jaar na de start kwam voor velen het verrassende bericht: Gidsy werd overgenomen door het internationaal bekende GetYourGuide. Het Gidsy team verhuisde mee.

Vanaf de eerste dag Gidsy gingen we als een speer. Totdat we merkten dat we steeds meer op hetzelfde grondgebied opereerden als GetYourGuide. Ons doel is altijd geweest om onze activiteiten beschikbaar te maken voor iedereen in de wereld. Deze deal heeft dat alleen maar bespoedigd en sneller gerealiseerd dan we hadden durven hopen.

Verschil Gidsy en GetYourGuide

Het verschil tussen Gidsy en GetYourGuide zit hem voornamelijk in de schaal en soort producten. Gidsy opereerde in kleinere markten waar het team bekend mee was, GetYourGuide is een wereldwijde service. Naast op maat gemaakte experiences worden ook commerciële tours en tickets aangeboden, wat het platform interessant maakt voor zowel persoonlijke ervaringen als grotere groepsuitjes.

Voor wie is GetYourGuide?

De doelgroep van GetYourGuide bestaat uit nieuwsgierige 30-plussers die er graag op uit trekken. Romantische citytrips, vrijgezellenweekenden of er even tussenuit in eigen land. Waar de reis ook naar toe gaat, ze hebben genoeg te besteden en doen er alles aan om zich thuis te voelen onder de locals. Met de activiteiten die GetYourGuide aanbiedt wordt dit mogelijk gemaakt: van een skip-the-line ticket tot het Empire State Building in New York, een street art & graffiti tour in Berlijn tot een klassieke afternoon tea in Londen, de reiziger kan tussen de meer dan 20,000 tours & activiteiten altijd iets vinden.

 

 

Zowel Gidsy als GetYourGuide zochten naar de perfecte match tussen toeristisch bezoek en lokale beleving. Dit kunnen Edial, Floris en Philipp zo blijven doen, maar dan op internationale schaal.

Focus

GetYourGuide zal zich in de Nederlandse markt focussen op het onbekende in eigen land. Daarnaast zullen commerciële tours de beleving bieden die internationale toeristen zoeken, waarbij er altijd gekozen kan worden tussen grote organisaties of individueel aangeboden tours.

Toekomstmuziek

Hoe zien de heren hun toekomst en die van GetYourGuide? Welke rol blijven ze spelen en kunnen ze zelf blijven maken? Veel gehoorde vragen waar Edial persoonlijk antwoord op zal geven. Op 16 en 17 september is Edial in Amsterdam voor interviews rondom de lancering en de overname.

Comments are closed.