Snelheidsduivels op fiets houden van Nedersaksen

Dat Nedersaksen een paradijs voor de recreatieve fietser is, is al lang geen geheim meer. Maar dat je er ook fantastische tochten op de racefiets of de mountainbike kunt maken, is bij velen nog onbekend. Met name de bergen en heuvels van de Harz en het Weserbergland bieden oneindig veel mogelijkheden om een paar dagen vol in de pedalen te gaan. Op de Lüneburger Heide kan iedereen zijn talenten als tijdrijder testen met de ‘Stoppomat’.
nedersaksen-fietsen

Trainingsmogelijkheden voor iedereen

Het maakt niet uit of je bergen wil beklimmen of liever een lange vlakke etappe wil fietsen, in Nedersaksen vindt elke wielrenner een passende uitdaging. In veel streken, zoals Ostfriesland, Harz, Lünebuger Heide, Weserbergland en het Land zwischen Elbe und Weser, hebben de specialisten ter plekke – de wielerclubs uit de regio – verschillende interessante en afwisselende routes uitgewerkt. Voor elk niveau.

Lekker steil in de Harz

Het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, de Harz, biedt maar liefst 20 tochten voor wielrenners: van glooiende tochten in het Harzer Vorland tot pittige klimmetjes in de Oberharz. Enkele hotels zijn helemaal op wielrenners ingesteld.

Adrenalinekick downhill

De bergen van de Harz en Solling lenen zich perfect voor ijzingwekkende afdalingen. Voor de echte mountainbiker telt alleen de uitdaging. Hoe veeleisender de klim en hoe avontuurlijker de afdaling, des te beter de rit. De mountainbikeregio Naturpark Solling-Vogler is geschikt voor elk type biker, ook voor gezinnen. Met zijn 15 routes met een totale lengte van 760 km en 17.000 hoogtemeters is alles mogelijk. Een andere pluspunt: de enorme landschappelijke tegenstelling tussen het lieflijke Solling en het ruige Vogler met zijn steile hellingen en diepe dalen.

De Volksbank Arena Harz is het summum voor mountainbikers. 74 routes, 2.200 km, 59.000 hoogtemeters, verdeeld over 3 deelstaten, dat zijn de indrukwekkende cijfers die bij dit paradijs voor bikers horen. Hier vind je routes met veelbelovende namen als ‘Hoogtevrees’ of ‘Wild Man’s trail’. Neem bijvoorbeeld de West-oostroute van Seesen naar IJsenburg: een avontuur van 91 km dat ook nog over de legendarische Brocken (1141 m) voert. Op de ‘Kleine Wasser-Tour’ of de ‘Kleine Mönchsrunde’ kunnen gezinnen of beginners zich uitleven.

Zin in een wedstrijdje?

Altijd al willen weten hoe snel je nu eigenlijk bent op de fiets? De Stoppomat biedt uitkomst. Op 10 plaatsen in Duitsland staat zo´n tijdmeetmachine opgesteld. Deze registreert wanneer je wegrijdt en aankomt. Het resultaat wordt in een soort algemeen klassement online gezet. In Suderburg op de Lüneburger Heide staat de eerste Stoppomat op een vlakke etappe met een lengte van 10 km. Een leuk idee om met je wielerclub een wedstrijd tijdrijden te houden.

Comments are closed.