‘Hallo Groningen!’: meer Duitse toeristen naar de stad

Door samenwerking tussen de busmaatschappij Publicexpress en ondernemers uit Groningen komen er steeds meer Duitse toeristen naar Groningen. Wethouder Van Keulen (VVD) onthult op maandag 26 augustus de tekst ‘Hallo Groningen!’, die nu op één van de nieuwe bussen van Publicexpress staat.
hallo-groningen-campagne

Campagne Hallo Groningen!

Publicexpress onderstreept met de campagne ‘Hallo Groningen!’ haar rol als ambassadeur van de stad Groningen. De busmaatschappij zorgt met de lijndienst tussen Bremen, Oldenburg en Groningen voor een uitstekende verbinding van Noord-Duitsland met Groningen. De firma uit Oldenburg spreekt bovendien de bereidheid uit te participeren in samenwerkingsmodellen met Groningse ondernemers.

De Groningen City Club (GCC) is van mening dat er enorme kansen liggen op de Duitse markt en initieert daarom diverse acties. Binnen het bestuur van de GCC zijn er bijvoorbeeld twee nieuwe jonge ondernemers aangesteld die zich voornamelijk zullen gaan richten op de Duitse markt.

Een goed voorbeeld van geslaagde samenwerking geven het Grachtenfestijn en Publicexpress. In het weekend van 31 augustus en 1 september rijden er extra bussen naar Groningen voor Duitse gasten die een dag- of weekendarrangement hebben geboekt. Door het combineren van de busreis, een rondvaart met Duitse gids en de overnachting kunnen meerdere bedrijven een verdienmodel realiseren.

Groeiend aantal Duitse bezoekers

Het groeiende aantal Duitse bezoekers zorgt voor een bruisende binnenstad. Ondernemers in de stad Groningen kunnen zelf ook bijdragen aan de levendigheid van de binnenstad. Bijvoorbeeld door samen arrangementen aan te bieden voor Duitse toeristen ontstaan win-win situaties. Onder Duitse toeristen zijn de koopzondagen in Groningen erg populair, omdat de koopzondagen in de Noord-Duitse steden schaars zijn. Winkeliers, maar ook de horeca en evenementenbranche kunnen hier op inspelen door het ondersteunen van het initiatief om het aantal koopzondagen per jaar te verhogen.

Comments are closed.