Exclusief concert ms Prinsendam Grachtenfestival

Het ms Prinsendam van Holland America Line was vandaag het decor van een speciaal concert tijdens het 16e Grachtenfestival Amsterdam 2013. Het festival, dat 16 augustus van start ging, trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers en zal nog doorgaan tot en met 25 augustus. Alle optredens gedurende het festival vinden plaats op bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam. Het ms Prinsendam, met een capaciteit van 835 passagiers het kleinste schip van Holland America Line, is een van de meest spectaculairste locaties van het festival.
grachtenfestival-amsterdam-msprinsendam

2e keer op een schip

Het was vandaag slechts de tweede keer dat een Grachtenfestival concert was uitgevoerd op een schip. Het Spaanse duo, trombonist Victor Belmonte en tubaspeler Guillermo Collazo, speelden een feestelijk programma van Spaanse folklore muzikanten en werken van Albeniz en de Falla in het “Showroom at Sea” theater. Na het concert vertrok het ms Prinsendam voor een 14-daagse Noord-Oostzeekanaal en Baltische schatten cruise, met als eerste stop Sassnitz (Duitsland). Omdat het schip slechts heel kort in Amsterdam aanmeerde en er 835 nieuwe gasten aan boord kwamen, was het extra bijzonder dat het concert aan boord kon plaats vinden.

Wim van de Laak, PR medewerker van het Grachtenfestival Amsterdam, liet weten dat het concert aan boord van het ms Prinsendam een van de best verkopende concerten van het festival was. ”Het concert was binnen no-time uitverkocht”, aldus van de Laak. Niet verwonderlijk, vanwege de unieke locatie. Met meer dan 150 aanwezigen zat het theater van het schip vol met muziek- en cruiseliefhebbers. Naast het bijwonen van een geweldig concert kregen bezoekers ook een voorproefje van het leven aan boord van het Holland America Line schip.

Het Grachtenfestival Amsterdam laat een breed publiek, op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent om op te treden op bijzondere locaties. Het Grachtenfestival Amsterdam bestrijkt een breed spectrum en beperkt zich bewust niet tot een instrument of muzikale stroming. Door deze wijze van presenteren bied het de mogelijkheid jong talent verscheidene jaren te volgen en hen een podium op maat te bieden. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een laagdrempelige manier gepresenteerd. Dat is wat het Grachtenfestival uniek maakt in de wereld.

Voor meer informatie over het Grachtenfestival bezoek: www.grachtenfestival.nl

Comments are closed.