3 Dagen feest Alliantie Almere Haven Festival

Botters, muziek, markten en proeverijen. Nog even en het is weer feest in de havenkom van Almere Haven. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september vindt de 13e editie van het Alliantie Almere Haven Festival plaats.

Klassiek concert

Hoogtepunt is elk jaar het gratis toegankelijke klassieke Yakult Havenkom Concert, dit jaar met het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Gijs Leenaars. Maar meevaren op stoere botters, struinen over de kunstmarkt of de brocante en antiekmarkt, proeven van bijzondere bieren en de beste gerechten van de restaurants in de havenkom of gezellig winkelen in het centrum van Almere Haven… het kan allemaal in het eerste weekend van september.

“Vorig jaar bezochten ruim vijftigduizend bezoekers uit Almere en omstreken dit festival”, aldus Tim Beldman, evenementencoördinator bij Almere City Marketing dat het festival organiseert. “Daarmee is het Alliantie Almere Haven Festival één van de grootste jaarlijks terugkerende, gratis festivals in deze regio aan het worden. Bezoekers genieten drie dagenlang van cultuur, botters en lekker eten.”

Het festival begint traditiegetrouw met de botterrace voor bedrijven en sponsoren op vrijdagmiddag. In de avond is er muziek en de bier- en havenkom proeverijen. Op zaterdag en zondag is er kunstmarkt, Circus Corrosia, het botterfestival en de proeverijen. Op zondag wordt dit programma aangevuld met de brocante en antiekmarkt en optredens van shantykoren. De toegang tot het festival is gratis.

Comments are closed.