tentoonstelling (T)HERE in Bonnefanten

Van 29 augustus t/m 27 oktober is in Bonnefanten Hedge House in Wijlre de tentoonstelling (T)HERE te zien. De tentoonstelling is samengesteld door gastconservator Ko van Dun op basis van de collectie van het verzamelaarscollectief Art21, aangevuld met bruiklenen uit de collectie G+W en de collectie van het Bonnefantenmuseum (inclusief de voormalige collectie Jo en Marlies Eyck).

(T)HERE

(T)HERE
(T)HERE gaat over een wereld die steeds complexer en gelaagder wordt. En over jonge kunst die de noodzaak voelt om deze dichterbij te brengen. Beelden van ver weg en dichtbij, reëel of virtueel, gedacht en gezien. De tentoonstelling brengt kunstenaars samen die getuigen van een sterke betrokkenheid bij de wereld van nu. Op zoek naar nieuwe samenhangen en met de verbeelding als gereedschap, proberen ze dieper door te dringen in een complexe werkelijkheid. Er zijn kunstwerken te zien van Ad Dekkers, Kevin Harman, David Jablonowski, Job Koelewijn, Anouk Kruithof, Zilvinas Landzbergas, Erik van Lieshout, Navid Nuur, Ryan Trecartin, Maarten Vanermen, Roy Villevoye, Barbara Visser, Marijke van Warmerdam.

De titel van de tentoonstelling (T)HERE is ontleend aan het gelijknamige tekstkunstwerk van Navid Nuur. Van deze kunstenaar is vanaf 27 september is in het Bonnefantenmuseum Maastricht een solotentoonstelling van getiteld LUBE LOVE te zien.

Comments are closed.