Eerste Leidse Uitmarkt

In het aanstaande Verrassend Winkelweekend staat de ‘Leidse Uitmarkt’ gedurende drie dagen centraal. Op drie locaties in de stad worden optredens en activiteiten georganiseerd. Op de Beestenmarkt, het Stadhuisplein en in winkels vinden optredens van bandjes, kinderactiviteiten en workshops plaats. Op zondag is Sven Hammond Soul de trekker.
8 jan 2013 den Haag. Sven Hammond Soul Band. Foto Ruud van Zwet

Start op vrijdagavond 23 augustus

De eerste ‘Leidse Uitmarkt’ gaat op vrijdagavond 23 augustus om 21.00 uur van start met het klassieke concert Nachtvlinders in de Stadsgehoorzaal Leiden. Op zaterdag 24 augustus zijn er muziekoptredens in winkels waarbij de acts strijden om een plek op het Verrassend Winkelweekendpodium in september aanstaande. In het vervolg vindt het Verrassend Winkelweekend elk laatste weekend van de maand plaats.

Op zondag 25 augustus zijn er ook optredens in winkels. Op het Stadhuisplein is te zien wat er komend seizoen in Leiden te doen is. Diverse culturele instellingen en organisaties lichten een tipje van de sluier op. Sven Hammond Soul, The Tonomats en Atlantic Attraction treden op en er zijn diverse workshops en een openlucht filmquiz.

Op de Beestenmarkt wordt op zaterdag en zondag een kinderfestival georganiseerd met diverse activiteiten zoals springkussens, knutselen, poppentheater en racen met radiografisch bestuurbare bootjes.

Het Verrassend Winkelweekend eindigt op zondag met een Italiaanse avond inclusief filmvertoning op het Stadhuisplein.

De programmeur van het Verrassend Winkelweekend Gwen Peroti: “Leidse culturele organisaties en ondernemers laten zien wat er komend seizoen te verwachten valt in de stad. Er wordt zondag een voorproefje gegeven van bijzondere voorstellingen, exposities en interessante workshops op het Stadhuisplein in Leiden. Op het kinderfestival kun je het hele weekend op de Beestenmarkt fossielen bikken, workshops volgen, op expeditie gaan en Negende Wereldwonderen maken. In de winkels zijn op zaterdag optredens van artiesten te zien die strijden om een plekje op het podium van het volgende Verrassend Winkelweekend van 27 tot en met 29 september 2013. Het publiek kan op zijn favoriet stemmen en maakt ook nog eens kans op een shoppingcheque ter waarde van € 200,–.”

Comments are closed.