Air Transat verlengt IOSA certificering

Air Transat, een volle dochteronderneming van Transat A.T. Inc, sinds 2008 geregistreerd bij het IOSA-(IATA Operational Safety Audit) programma van de International Air Transport Association (IATA), is nu de eerste airline ter wereld die haar IOSA-registratie op basis van de Enhanced IOSA methodiek heeft weten te verlengen. Dit is het resultaat van het succesvol doorstaan van strenge controles die recentelijk zijn uitgevoerd.

Controle programma

IOSA biedt een gestandaardiseerd controleprogramma voor de operationele management- en controlesystemen van luchtvaartmaatschappijen. Dit programma is gebaseerd op internationaal erkende normen en wordt ondersteund door een strikt kwaliteitsgarantieproces met als doel de procedures en veiligheid in de luchtvaartindustrie te optimaliseren. Het programma omvat meer dan 900 zeer strenge normen die bijdragen aan de operationele veiligheid van airlines op het gebied van management en de veiligheid van vluchtprocessen, de operationele controle en het onderhoud aan de vliegtuigen. Ook de veiligheid aan boord, op de luchthaven en de vrachtafhandeling worden streng gecontroleerd.

In 2011 heeft IATA nieuwe elementen aan het bestaande programma toegevoegd en daarmee het voornoemde E-IOSA geïntroduceerd. Onderdeel hiervan zijn de voortdurende interne evaluatieprocessen waarmee de continuïteit en validiteit van het controleproces worden gewaarborgd. Op verzoek van IATA heeft Air Transat deelgenomen aan de ontwikkeling van het nieuwe programma dat vanaf 2015 verplicht zal zijn voor alle IATA-leden.

“Wij zijn bijzonder trots de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld te zijn die de IOSA certificering, op basis van de E-IOSA-methode, heeft verlengd.” zo zegt Jean-François Lemay, General Manager van Air Transat. Hij voegt toe “Air Transat handhaaft haar leidende positie op het gebied van Safety Management door te voldoen aan de hoogste internationale veiligheids- en operationele normen.”

“Wij feliciteren Air Transat van harte de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die de strenge normen van de Enhanced IOSA-controle met succes heeft voltooid. Hun toewijding bij de implementatie van E-IOSA is prijzenswaardig en maakt de weg vrij voor andere luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld te volgen.” aldus Günther Matschnigg, de Senior Vice President Safety and Flight Operations van IATA.

Vind voordelige vluchten met Air Transat op Skyscanner

Comments are closed.