Upcoming en veelzijdig: NYC’s Harlem

Misschien denk je er niet zo snel aan bij een bezoek aan The Big Apple: Harlem en Washington Heights. Deze buurten –gelegen in het noorden van Manhattan- zijn een must-visit voor iedere toerist én local. Met meer dan 10 metrolijnen bereik je Harlem en Washington Heights en ontdek je historisch New York, smaakvolle restaurants en verborgen pareltjes in een middag. NYC-kenners beweren zelfs dat je de stad pas écht beleeft als je ook deze levendige wijken hebt bezocht. De spotlight op Harlem en Washington Heights maakt onderdeel uit van het Neighborhood x Neighborhood initiatief van NYC & Company, een campagne die iedere maand een minder bekende borough of buurt van NYC op de kaart zet.

Het teken om een taxi te bestellen in New York

Het teken om een taxi te bestellen in New York

Levendig Harlem

Harlem laat een rijke, culturele erfenis zien; van het iconische Apollo Theater tot de bijzondere kunst collecties en culturele organisaties die er in de buurt te vinden zijn. De geschiedenis en de bijzondere inwoners maken Harlem tot een levendige en energierijke buurt die door steeds meer mensen wordt ontdekt. In rap tempo openen moderne hotels hun deuren, zoals het Aloft Harlem, en vinden steeds meer toeristen en locals hun weg naar de beste restaurants van de buurt, waarvan Dinosaur Bar-B-Que en Lido goede voorbeelden zijn. Het bekende Apollo theater en The National Jazz Museum blijven culturele aanraders en deze maand vinden er overal in de wijk gratis concerten, evenementen en activiteiten plaats tijdens HARLEM WEEK (t/m 24 augustus).

Washington Heights

In Washington Heights leven veel Dominicanen, iets wat goed terug te zien is in de veelzijdige restaurants. Onder de favorieten worden onder andere Guadalupe en het Mamajuana Cafe gerekend, met vele smaakvolle latino gerechten. Muziek –van hip-hop tot jazz- luister je bij Apt. 78; een café, bar en lounge met een fijne atmosfeer. Relaxen kan in Washington Heights ook in een van de parken met adembenemende uitzichten over de Hudson rivier. Aan de waterkant vind je bijvoorbeeld La Marina; een perfecte plek om cocktails te drinken of een zondagse brunch te nuttigen met de George Washington Bridge op de achtergrond.

Over Neighborhood x Neighborhood

New York bestaat uit vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. NYC & Company lanceerde vorige maand een nieuwe campagne genaamd Neighborhood x Neighborhood. De campagne is een initiatief ter vergroting van toerisme naar de vijf wijken van de stad met als grote doel het verwelkomen van 55 miljoen bezoekers in 2015. In maart begon de aftrap van het initiatief met het uitlichten van de wijken Bushwick, Fort Greene en Williamsburg in Brooklyn, daarna stonden achtereenvolgend South Bronx, Lower Manhattan, Coney Island, Corona, Forest Hills en Jackson Heights in Queens op het programma en deze maand staan Harlem en Washington Heights centraal.

Vind voordelige vluchten naar New York City met Skyscanner

Comments are closed.