Top 5 hiking tours in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, ofwel Südtirol gelegen in het meest noordelijke deel van Italië, staat onder andere bekend om de vele kilometers aan wandel- en hikepaden. Meer dan 13.000 kilometer welgeteld. De ene route nog uitdagender dan de ander, waar hiken moeiteloos overgaat in klimmen en andersom. Routes die langs glooiende alpenweides, appel- en peergaarden, indrukwekkende bergtoppen en steile klimwanden leiden. De top 5 wandel- en hikepaden worden hieronder uiteengezet.

Top 5 hiking tours in South Tyrol

Volgens de Zuid-Tirolers is deze circa 4,5 uur durende wandeltocht de mooiste. De route loopt langs de drie meest indrukwekkende toppen van de Dolomieten. Met fenomenale uitzichten en semiuitdagende klimmetjes is deze wandeltocht voor iedere liefhebber te doen, zelfs voor de sportieve beginner. Uitrusten is overigens geen straf; de berghutten langs de paden staan bekend om de kwalitatief hoogwaardige keuken en Zuid-Tiroolse gastvrijheid.

‘Alta Via di Merano/Meraner Höhenweg’

Het ene moment waan je je in het submediterrane klimaat nabij de ‘Val d’Adige/Etschtal’ en het andere in het Alpiene klimaat van de ‘Gruppo di Tessa/Texelgruppe Mountains’. Juist deze klimaatsverandering maakt dit één van de mooiste wandelroutes van het gebied. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor kortere of langere afstanden en voor paden met hier en daar een klim of juist een gemakkelijker pad, deels per kabelbaan af te leggen. De fanatieke hiker kan zelfs de gehele 80 kilometer bewandelen. Dit doe je in zo’n 4 tot 6 dagen en is mogelijk van juni tot en met september.

‘Tappeinerweg en Gilfpromenade’

Deze echte Zuid-Tirol klassieker en ‘easy-going’ route leg je af in ongeveer 2,5 uur. Via steile paden omhoog ontdek je de mooiste plekjes van de stad Merano/Meran en omgeving. De Tappeiner Gilfpromenade is er daar één van met links en rechts kleurrijke bloemen en planten.

Bekijk meer hiking tips in Zuid-Tirol

Trekking App Sudtirol Mobile Guide

Als (berg)wandel en hikebestemming bij uitstek mag een goede informatievoorziening natuurlijk niet ontbreken. Dat hebben de Zuid-Tirolers dan ook goed geregeld. Zo is er een trekking App speciaal ontwikkeld om de ideale wandelroute uit te stippelen: Sudtirol Mobile Guide. Te vinden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Comments are closed.