Russische Federatie artiesten treden op in Amsterdam

Op zondag 25 augustus wordt het Museumplein omgetoverd in Russische sferen. Dan vindt namelijk het gratis galaconcert plaats tijdens het Russische festival van nationale cultuur “Constellation of Russia”, in het kader van het Nederland-Rusland jaar 2013. Tijdens het concert in Amsterdqm zullen diverse bekende artiesten afkomstig uit de verschillende regio’s van de Russische Federatie optreden. Deze artiesten, van het Staats Academisch Russisch Volkskoor van M.E. Pyatnitsky tot het Russisch Hoornorkest, weerspiegelen samen de diversiteit van de Russische cultuur.

russische-federatie-artiesten

Mix van modern en traditioneel

Het belooft een afwisselende avond te worden met muziek, zang en dans. Het festival, wordt georganiseerd door Rossotrudnichestvo, een onderdeel van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken. De verschillende optredens, met de beste artiesten uit de Russische Federatie, geven een uitgebreid beeld van de traditionele, Russische cultuur. Daarbij staat ook de speciale, eeuwenlange relatie tussen Rusland en Nederland centraal. Op het programma staan o.a.:

Staats Academisch Russisch Volkskoor van M.E. Pyatnitsky (1910)

Het over de hele wereld beroemde koor vertegenwoordigt het traditionele Russische lied. Het folkloristische repertoire is veelvuldig bekroond, en het koor bestaat tegenwoordig uit meer dan 100 leden (koor, orkest en balletgroepen).

Ballet van Igor Moiseyev (1937)

Het eerste en enige Russische ensemble van nationale dans dat het repertoire van diverse dansstijlen en de muziek van Russische componisten omarmt. Het ensemble is in essentie een theater van nationale dans.

Het Noordelijk Volkskoor (1931)

Het Noordelijk Volkskoor, bestaat louter uit vrouwenstemmen en vertegenwoordigt het beeld van het Europese noorden van Rusland. Het koor combineert de eigenschappen van een orkest met volkstheater, waar liederen, dans, muziek, dramatiek en kostuums samensmelten tot een spannende voorstelling.

Dansensemble “Vainakh” (Tsjetsjeense Republiek) (1931)

Het toonaangevende dansgezelschap is opgericht in 1931 als een ensemble van zang en dans, waarbij de Tsjetsjeense mentaliteit en cultuur voorop staan.

Kalmyk State zang & dansensemble “Tulpan” (1937)

Het zang- en dansgezelschap afkomstig uit de Republiek Kalmukkië richt zich op het behoud van de authentieke Kalmukkische folklore en zet de tradities voort. De naam “Tulpan” is afgeleid van een bloem die in Kalmukkië het symbool is van de nationale cultuur

Comments are closed.