Monumentaal Amsterdams hotel ontvangt 4e ster

Verscholen op een binnenplaats aan de Noorderstraat ligt het monumentale boutique-hotel Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer, dat vandaag zijn 4e ster in ontvangst mocht nemen. Volgens General Manager Francis Windt is de vierde ster te danken aan de charme van het hotel, de sterke banden met de hoofdstad én aan de 12 parkeerplekken midden in de Amsterdamse binnenstad.
Mercure Amsterdam Arthur Frommer - Monumentale marmeren vloer

Verrassende informatie over Amsterdam

De betrokkenheid bij de Amsterdamse binnenstad is een centrale waarde van het nieuwste 4-sterren hotel van Amsterdam. “Wij ontvangen voornamelijk internationale gasten, die we met onze lokale expertise goed van dienst kunnen zijn. Onze receptiemedewerkers wonen allemaal in Amsterdam, en weten daardoor de gasten steeds weer te verrassen met informatie over interessante evenementen, musea en restaurants”, vertelt Windt.

Diezelfde lokale betrokkenheid uit zichzelf ook in de borrel die het hotel voor de aangrenzende Vereniging Van Eigenaren verzorgt, en in het exposeren van kunst van jonge lokale kunstenaars, die worden uitgenodigd in het Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer hun expositie kosteloos in te richten.

Amsterdam congresstad

Met de vierde ster op de gevel van Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer heeft de hoofdstad een bijkomend aantrekkelijk hotel om congresgangers en toeristen te accommoderen. Het streven van de stadsregio naar de doelstelling van 3% groei in overnachtingen in de metropoolregio krijgt hiermee een steuntje in de rug.

Monumentaal pand

Zowel de locatie van het hotel als het pand kennen een historie die sterk is verbonden met de hoofdstad. Het Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer bestaat uit 17e eeuwse wevershuisjes, pal gelegen aan de Weteringschans. De marmeren vloeren van het hotel, de buitengevels, kozijnen, ramen en deuren stammen allemaal uit de 17e eeuw, en hebben de monumentale status.

“De historie van het pand is niet alleen te zien, je kunt het ook voelen”, zegt Windt. “Het gebouw ademt een huiselijke en geborgen sfeer, waardoor gasten zich meteen thuis voelen. Precies waar wij naar streven: we zijn een home away from home. Op alle kamers staat koffie en thee klaar, en overal kun je gebruik maken van de gratis wifi. Naast deze intieme sfeer hebben ook de standaard vier-sterren-items, zoals kluisjes en parkeerplaatsen voor de vierde ster gezorgd.”

Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer

Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer telt 93 kamers, een sfeervolle bar en biedt gratis wifi. Het hotel richt zich op zowel zakelijke als recreatieve gasten en ligt in het centrum van Amsterdam aan de Noorderstraat. Door de centrale ligging biedt Mercure Hotel Amsterdam Arthur Frommer in de directe omgeving de zakelijke en de recreatieve reizigers genoeg mogelijkheden om te ontspannen

Comments are closed.