Vanaf september nieuwe tentoonstellingen in MOTI

Hoewel de zomer in volle gang is, willen wij je alvast op de hoogte brengen van drie gloednieuwe tentoonstellingen, die vanaf september in MOTI te zien zijn!

MOTI HOTEL

Veertig invloedrijke kunstenaars en ontwerpers reageren op belangrijke werken uit de collectie van MOTI. Vanuit ieders persoonlijke visie, eigenzinnige stijl en scherpe blik richten ze de kamers van MOTI HOTEL in Breda in. Laat je rondleiden door een verrassend interieur op het snijvlak van kunst, design, architectuur, gaming en mode.

De samenstelling en vormgeving van MOTI HOTEL worden verzorgd door de Design Politie, gevormd door Richard van der Laken en Pepijn Zurburg. Naast toonaangevend grafisch ontwerpbureau zijn ze initiatiefnemer van de internationale conferentie What Design Can Do en de beeldcolumn Gorilla. Wil je meer weten over deze tentoonstelling, lees dan hier verder.

WAANZIEN

Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale dresscodes, schoonheidsidealen of pornobeelden? Hoe houden jouw hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doet beeld met jou en wat doe jij met beeld?

In de nieuwe tentoonstelling WAANZIEN krijg je op speelse wijze antwoord op deze en nog heel veel andere vragen over de beeldexplosie waaraan wij dagelijks blootstaan. Samen met de makers van het prijswinnende boektijdschrift DUF, presenteert MOTI een spannende, sprankelende en humoristische kijk-, denk-, en doe-tentoonstelling over de vele kanten van beeldcultuur. Wil je meer weten over deze waanzienige tentoonstelling, klik dan hier. 29 september 2013 – 31 december 2014

I LIKE IT. WHAT IS IT?

In september 2013 sluiten AVANS en AKV | St.Joost hun 200-jarig jubileumjaar af. Twaalf getalenteerde vierdejaars studenten van de academie gaan de uitdaging aan om samen met de Britse topontwerper Anthony Burrill een manifest op te stellen. In een live masterclass – voor iedereen toegankelijk – zal Burrill de studenten bevragen, pushen en uitdagen tot het doen van uitspraken. Een week lang zullen zij één van de museumzalen bezetten met een redactielokaal, waarin zij live reageren op de actualiteit vanuit hun rol als ontwerper. Benieuwd? Je kunt hier meer lezen over I like it. What is it? 28 september – 3 november 2013

Comments are closed.