Grote belangstelling voor Park Hilaria

Met nog een week te gaan, maakt de organisatie van Park Hilaria in Eindhoven tevreden een eerste balans op. De twaalfde editie van het tijdelijke pretpark genoot in het eerste weekend grote belangstelling van het publiek en verloopt zonder problemen. Park Hilaria biedt zomers topvermaak voor alle leeftijden. Al op flinke afstand vallen de grote kermisattracties op, maar daarnaast biedt Park Hilaria ook straattheater en talloze live optredens op diverse themapleinen.

In de stralende zon is vrijdagmiddag de twaalfde editie van Park Hilaria van start gegaan. Vanaf 14.00 uur gingen de poorten open op de John F. Kennedylaan. De vrijdag kende door de hitte een langzame start, maar zaterdag en zondag hebben veel goed gemaakt. Het eerste weekend waren er tussen de 100.000 en 150.000 bezoekers.

Een gevarieerde mix aan activiteiten


Park Hilaria kent een gevarieerd aanbod van meer dan honderd kermisattracties. Maar wat Park Hilaria uniek maakt is de aanwezigheid van themapleinen met gratis live-optredens, de meest uiteenlopende en sfeervolle eet- en drinkwarenkramen en diverse straattheater-acts:

Hollario, Lariepop en het Larie Nest
Dit jaar zijn er twee gratis muziekpleinen; Hollario en Lariepop. Bij Hollario zorgen de live optredens van Nederlandstalige artiesten ervoor dat de stemming er goed in blijft. Bij Lariepop krijgen diverse bands en piano entertainers met hun swingende muziek het publiek aan het dansen. Voor de kleinsten zorgt de Park Hilaria mascotte Larie de Kanarie samen met Arie en zijn vogelvriendjes voor de vrolijke noot op het Larie Nest. ‘s Avonds als Larie ligt te slapen, duiken er ineens allerlei andere rare snuiters op in het Nest.

Spectaculaire Eindhovense acts
De Eindhovense breakdance crew The Ruggeds stonden in 2012 in de finale van Hollands Got Talent. Afgelopen maand stonden twee van hen in de finale van een contest tussen de beste breakdancers van Nederland. Deze week gaan ze uit hun dak op Park Hilaria. Net als de crew Commit Freerunning. Deze Eindhovense freerunners gelden als het beste en meest ambitieuze van Nederland. Naast urban sports, is er ook een promoactie van Park Historia; een expositie in het Eindhoven Museum over de hysterische historie van kermissen door de eeuwen heen.
Kijk voor de data en tijden op www.parkhilaria.nl/agenda

Park Hilaria is gratis toegankelijk en nog tot en met zondag 11 augustus te bezoeken.
Kijk voor actuele informatie, attractielijst, ritprijzen en de volledige agenda op www.parkhilaria.nl of volg Park Hilaria op Facebook.com/ParkHilaria en @ParkHilaria.

Comments are closed.