Top 5 surfspots in El Salvador

Ervaren surfers kunnen het niet langer geheim houden; El Salvador heeft de beste golven van Amerika. Beroepswaaghals Steve-O reisde af naar het kleinste land van Midden-Amerika om de perfecte golf te pakken. Onlangs was El Salvador gastland van Reef Pro en trok het land de beste surfers vanuit de hele wereld aan. We selecteerden 5 surfspots in El Salvador.

el-selvador-surf

De perfecte golf

La Libertad betekent vrijheid in het Spaans. Tegelijkertijd is het ook de naam die surfers hebben gegeven aan El Salvador. De Pacifische Oceaan voorziet El Salvador het hele jaar door van de beste golven. De golven breken laat en de temperatuur van het tropische zeewater is met 29 graden Celsius lekker warm! De continue stroom van golven langs een kustlijn van 320 kilometer maakt El Salvador een paradijs voor surfers.

Steve-O trotseert surfspots

Onlangs bracht waaghals Steve-O, bekend van de populaire MTV serie ‘Jackass’, een bezoek aan El Salvador. Zijn missie was duidelijk: de strijd aangaan met de beste golven van Amerika. De Amerikaanse beroemdheid liet ruim 1 miljoen fans via zijn Facebookpagina weten dat El Salvador een ideale surfbestemming is. “Yeah dude, El Salvador rocks” aldus Steve-O.

Reef Pro El Salvador

De 22-jaar oude Braziliaan Peterson Crisanto heeft op 15 juli 2013 het prestigieuze Reef Pro El Salvador gewonnen. De Braziliaan versloeg de beste surfers ter wereld in La Libertad, El Salvador. Het Reef Pro surfevenement is één van de grootste ter wereld, werd live uitgezonden vanuit Punta Roca en wordt gesponsord door het surfmerk Reef Pro.

Een paradijs voor surfers

Los van de beste waves is El Salvador ook een goede vakantiebestemming. Langs de stranden zijn veel relaxte plekken met goed eten waar surfers samenkomen. Denk aan: La Guitarra (bar/lounge), D’ Rocas (beachbar) en Malecon (vers sea food).

Top 5 beste Surfspots in El Salvador

1. Punta Roca ligt op 30 minuten van de hoodstad, San Salvador. De beste golven zijn hier te vinden. Ervaren surfers schieten uit de zogenoemde tubes.
2. Punta Mango is minder bekend, maar daarom niet minder geliefd. Ideaal voor ervarven surfers. Ook de big secret van El Salvador genoemd.
3. Las Flores staat bekend om zijn lange golven. Soms wel 300 meter breed. De point-break golven zijn geschikt voor alle surfers.
4. Sunzal is gelegen in Playa El Tunco, op ongeveer 10 kilometer ten westen van La Libertad. Vier golven breken hier dagelijks. Klaar om ontdekt te worden.
5. K59 is niet toegankelijk voor alle surfers. De golven zijn perfect, maar slaan los op een rotsachtig strand. Alleen geschikt voor de echte surfdudes dus.

Vind voordelige vluchten naar El Salvador met Skyscanner

Comments are closed.