Kunstdagen Wittem in teken Jong Talent

Van 6 tot 29 september worden in de prachtige kloosterbibliotheek van het klooster in Wittem de Kunstdagen Wittem gehouden. De 26e editie staat in het teken van ‘Jong Muzikaal Talent’, jonge musici -afkomstig uit de regio, Nederland en het buitenland- die met talent, inzet en enthousiasme de nieuwe generatie vormen. In en rondom het klooster vindt tevens een kunstexpositie plaats, is er een programma voor basisscholen en zijn er uitvoeringen voor mensen met een beperking.
kunstdagen-wittem-2

Thema: Jong Muzikaal Talent

Tien van de 18 concerten worden door ‘Jong Muzikaal Talent’ op hoog professioneel niveau verzorgd. Zo zullen de voorheen uit Vaals woonachtige gebroeders Arthur en Lucas Jussen resp. 20 en 16 jaar, twee bijzondere concerten verzorgen. Zij traden al overal ter wereld op en brachten inmiddels 2 cd´s uit. Verder nemen tenor Pascal Pittie samen met de sopranen Fenna Ograjensek en Lien Hageman, de uitvoering onder de titel ”Een Operareis” voor hun rekening. Ook staan de winnaars van het prinses Christina Concours op het programma evenals het Orlando Orkest, dat uit 25 getalenteerde strijkers bestaat. Het ‘Ensemble Prima Vera’ tekent voor een uitvoering in de barokke kerk van het Klooster Wittem. Dit is slechts een klein gedeelte van het uitgebreide programma dat verder te lezen is op www.kunstdagenwittem.nl.

Kunstexpositie & educatief programma voor basisscholen

Tijdens de genoemde periode is er dagelijks, van 14.00 tot 17.00 uur, een kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en de kloostertuin met oa. schilderijen van Maria Verstappen, Hub Pollen, beelden van Sjer Jacobs , Jos Dirix, Vivianne Schruijren , Rob Courtens en edelsmeedkunst van Jan v.d. Bragt. Voor de basisscholen is er een educatief programma en voor mensen met een beperking ook een speciale uitvoering.

Comments are closed.